Hlavní stránka

Bulharsko

Anglický název: Bulgaria, leží na kontinentu 'Evropa'
 

Další informace o státě 'Bulharsko' na www.ingema.net

 

Zlaté písky, památky UNESCO i poklidná městečka, aneb Proč vyrazit na dovolenou do Bulharska

27.08.2016

Bulharsko je v letošní dovolenkové sezóně u českých turistů velmi populární. Mezi pět nejoblíbenějších destinací se dostalo zejména díky dobré dostupnosti, příznivým cenám a také pro svoji rozmanitost. V Bulharsku si totiž přijde na své ten, kdo hledá čisté písčité pláže, milovník památek i ten, koho láká adrenalin a noční život. Pokud tak chcete ještě toto léto vyrazit k moři, zvažte návštěvu Bulharska.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Skalní kláštery v Ivanovu - Bulharsko

27.07.2006

Úzká asfaltová cesta plná výmolů se stále zužovala, až skončila na malém parkovišti zarostlém stromy a křovím. Byli jsme jen nedaleko od vesnice Ivanovo, v národním parku Russenski Lom. Zdálo se, že jsme tu jedinými návštěvníky - jen v rohu parkoviště mizela mezi stromy vyšlapaná stezka směřující někam ke skalám.

V diskusi 0 příspěvků Lumír Pecold

Bulharské hory

20.04.2006

K těm nejznámějším bulharským horám patří především Stará planina, Rila a Pirin, ale i ty další a méně známé mají své kouzlo.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Madarský jezdec - Bulharsko

06.04.2006

Madarský jezdec je tak slavný, že ho Bulhaři mají i na svých mincích. Ve skalní stěně vytesaný obrovský reliéf je skutečně impozantní plastikou. Jezdec na koni se svým psem v patách, který právě probodává kopím lva, je vytesán ve skalní stěně téměř v životní velikosti. Mezi památkami raně středověké Evropy nemá tento monument obdoby.

V diskusi 0 příspěvků Lumír Pecold

Bulharská černomořská riviera

24.03.2006

O některých lokalitách bulharského černomořského pobřeží jsme již psali. Zajímavých míst je tu ovšem mnoho a krátké připomenutí těch nejznámějších se může hodit.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Zajímavosti o Bulharsku

22.02.2006

Bulharsko leží v jihovýchodní Evropě na pomezí Evropy a Orientu. Podle pohoří Balkán (Stará planina) táhnoucího se rovnoběžkově podél 43 rovnoběžky se nazývá celá tato oblast Balkánem.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Nejvýznamnější střediska zimních sportů v Bulharsku

02.12.2005

Bulharsko je u nás spojováno především s letní dovolenou u moře. V tamních četných horách se dá ale také lyžovat. K nejznámějším lyžařským střediskům patří Borovec a Pamporovo.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Sozopol - Bulharsko

25.03.2005

Jihovýchodně 33 kilometrů od Burgasu na skalnatém poloostrově se nachází další turisticky atraktivní lokalita bulharského pobřeží - Sozopol.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Slunečné pobřeží - Bulharsko

18.03.2005

Slunečné pobřeží se nachází ve stejné zeměpisné šířce jako francouzské nebo italské destinace při Středozemním moři.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Nesebar - Bulharsko

04.03.2005

Po desetiletí boomu letní dovolené koncem devadesátých let XX. století ve Španělsku, Francii, Itálii nebo Řecku se naši turisté opět navracejí na dříve oblíbená letoviska v Bulharsku, Chorvatsku, Černé Hoře či Rumunsku. A tak se na nedávno Čechy, Slováky, Poláky opuštěných pobřežích znovu ozývají jazyky občanů těchto slovanských zemí.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Kazanlăk

09.03.2003

Vojáci, kteří dostali 19. dubna 1944 za úkol zbudovat na severovýchodním okraji Kazanlăku protiletecký kryt, jistě nebyli nadšeni. Vyhloubit kryt na pahorku porostlém jen pár borovicemi, ale se zeminou plnou kamení a balvanů, představovalo hodně úmorné práce. Když však vojáci protiletecké obrany narazili zcela náhodou na vchod do tajemné hrobky, bylo rázem vše jinak.

V diskusi 0 příspěvků Lumír Pecold

Bulharsko??

08.09.2000

Chlap u okýnka se podíval na naše auto a bez mrknutí oka řekl: "Dvacet marek." Byli jsme už odbaveni celníky i pasovkou a tady ten chlap měl budku na konci odbavovacího prostoru a jednoduše vybíral peníze. Žádná informace, za co se vybírá a kdo vybírá. Docela mě to zajímalo. Zvláště když cestou opačným směrem jsme platili marky čtyři.

V diskusi 0 příspěvků Lumír Pecold

 

Jiné stránky v síti internet:

Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress