Hlavní stránka

G. W. Pollak
Zürich

Seznam článků autora na www.ingema.net

Poznávací a sportovní pobyt v Turecku je dnes opravdovou alternativou k dovolené v Evropě...

05.02.2012

Turecko vsadilo na turizmus, velká část obyvatelstva se tím živí a podle toho se k turistům chovají – nikde jsme nezažili čumily a žebráky jako v Magrebu, neochotu personálu, kterou známe z Řecka i Španělska, ale ani namyšlené, ignorující muže jako běžný fenomén v muslimských zemích Asie. Pozorný servis a ochotně pomáhající personál nás překvapil již na letišti a během transferu. Jazyková vybavenost se "omezuje" na němčinu, angličtinu a ruštinu, což je též milé překvapení.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Do jižního Řecka za přírodními krásami, ale i za golfem

15.11.2011

Peloponés je typickým cílem pro individuální turistiku, stále se vyznačuje typickou pohostinností, která ale v poslední době bohužel trochu utrpěla...

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Muzeum královských kočárů v Belém u Lisabonu

30.05.2011

Nedaleko velkolepého kláštera v Belému, kam zamíří snad každý návštěvník Lisabonu, se nachází v nenápadné, nízké klasicistické budově Museu dos coches - muzeum kočárů. Co skromný nápis na štítu slibuje, se ukáže nejpozději po překročení prahu, jako velký zážitek. V pološeru jsou seřazeny desítky luxusních a superluxusních kočárů, z mezinárodní produkce počínající v 17. století.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Solutré - francouzské Věstonice

15.04.2011

Burgundsko je jedním z nejatraktivnějších krajů Francie po celý rok a to nejen pro labužníky. V létě dominují zelené vinice a zámky, ale i na podzim a v zimě nadchne Burgundsko zvláštním šarmem téměř umělecky postavených vinic. Hrady a zámky jsou konečně vidět i z dálky, protože obklopující stromy ztratily listí…O návštěvách sklepů a ochutnávkách skvělých vín se nemusíme zvláště šířit. Místní gastronomie stojí určitě za posezení v restauracích, kde se k regionálním specialitám podává místní, špičkové víno za rozumné ceny.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Tramvaje v Lisabonu

01.04.2011

Návštěva Lisabonu se bez jízdy tramvají nedoporučuje. Jednak jsou parkoviště nedostatkovým zbožím a ulice chronicky zacpané, navíc je z tramvaje nerušený výhled na historické památky a malebná zákoutí, která byste jinak ani neobjevili.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Muzeum tramvají v Zürichu

24.03.2011

V roce 1967 se sešlo několik nadšenců ve starém, nevytápěném tramvajovém depu Burgwies v Zürichu a rozhodli se opravovat a provozovat vysloužilé tramvaje městské veřejné dopravy. K tomuto účelu založili nezištný spolek. Dodnes zrestaurovali 15 historicky cenných vozů městské elektrické dráhy a věnovali tomu 70000 neplacených hodin.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Škodovkami po jiho-západní Anglii aneb jak zhubnout…

10.07.2010

Skupina majitelů veteránů z klubu Skoda-Oldtimer IG se vypravila do jiho-západní Anglie, aby se během 10 dnů seznámila s pamětihodnostmi a krajinou Cornwallu. Účastníci pocházeli z Německa, Švýcarska a Česka.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Leros - ostrov, kam se určitě vrátím

19.02.2008

Leros patří do skupiny Dodekanes. Celý ostrov vyzařuje klid a mír. Zrovna takoví jsou i jeho obyvatelé.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Lech na Arlbergu - zimní jednička

19.01.2008

Arlberg byl kdysi těžko schůdný průsmyk a fungoval jako historické i politické dělítko. A co dnes? Arlberg je pokladnice Rakouska a Lech je lyžařská destinace, která je milovníkům vysokohorské turistiky dobře známa.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Sezona v GARMISCH-PARTENKIRCHEN právě začala.

08.11.2007

Minulý týden sněžilo a tak je na Zugspitze prašan - jak dlouho vydrží je na podzim závislé od denní teploty, ale lyžařská sezóna je zahájena.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Zpět do Káhiry

22.10.2007

Teoreticky byl ještě v noci na programu a v ceně zájezdu noční transfer autobusem z Hurghády do Káhiry. Na to už nám chybějí síly a "zbaběle" volíme letecký transfer. Do Káhiry jsme přiletěli odpočatí, jen jízdu smrti taxíkem z letiště do hotelu nikdy nezapomeneme i když se pak ještě ve variantách po městě opakovala několikrát.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Asuán

16.10.2007

Asuán, klidné, Nubijci poznamenané město nás vítá za tmy, ale život v ulicích se teprve rozbíhá. Přes citelné ochlazení vysedávají kuřáci vodní fajky - šíšy - venku. Těšil jsem se na pivo, ale to byl jen zlý sen. Vyzkoušeli jsme hotelovou kuchyni, ale na vylepšení chuti jsme vyrazili do ulic.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Luxor, Karnak, Théby a Údolí králů

09.10.2007

Odměnou za útrapy cesty je nám již první návštěva grandiózního komplexu perfektně zachovalých reprezentačních budov a chrámů. Procházíme impozantní halou o 134 sloupech, z nichž některé mají až 10 metrů v obvodu, obdivujeme 18-ti metrové sochy Ramesse II, ještě vyšší monolitické obelisky, a alej, kdysi přes tři kilometry dlouhou, vroubenou sfingami - to je Karnak, královské sídlo několika desítek dynastií.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Stubai - celoroční lyžování

30.09.2007

Z Česka vyrážíme na Innsbruck a tam odbočíme směrem na Brenner. Již po krátkém úseku se za symbolický poplatek přemostujeme "mimo Evropu". Monumentální most dělí dva regiony a za ním začíná jedno ze tří údolí, Stubaital, které nás po 37 kilometrové jízdě malebnou krajinou vede stále se zužujícím se údolím k úpatí stubaiského ledovce.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich

Za poznáním do Egypta

28.09.2007

Působí i na Vás Egypt, palmy a pyramidy magickým způsobem? Tak je právě teď nejvýhodnější doba splnit si svůj dávný sen. Politická situace je v Egyptě asi tak stabilní jako v Česku a nebezpečí terorismu není dnes nikde mimo Evropu tak malé jako právě v Egyptě. Přesto je vojsko a policie omniprezentní.

V diskusi 0 příspěvků G. W. Pollak
Zürich
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress