Hlavní stránka

Nový Zéland

Anglický název: New Zealand, leží na kontinentu 'Austrálie a Oceánie'
 

Cestovní formality:

Od 1. ledna 2003 nepotřebují občané České republiky pro turistické cesty na Nový Zéland vízum.

Další informace o státě 'Nový Zéland' na www.ingema.net

 

Nový Zéland

16.03.2012

"Zimní putování po ostrovech přírodních superlativů" se jmenuje velkoplošná panoramatická Live-Diashow se sedmi projektory s kterou prezentuje své putování náš spolupracovník Leoš Šimánek. Obrazy ohromující jak velikostí tak obsahem i zajímavé vyprávění jsou nedílnou součástí všech jeho vystoupení a putování po zimním Novém Zélandu není výjimkou. Letos ale na své turné vyrazí až na podzim, takže se všichni jeho příznivci můžou ještě půl roku těšit.

V diskusi 0 příspěvků Lumír Pecold

Novozélandská cesta 4

19.05.2007

V pátek 11. února večer odjíždíme několikadenními dešti promočeni do kempu u již zmíněného jezera Te Anau. Další den následuje opakování návštěvy Queenstownu. V neděli 13. února podnikáme výstup horskými porosty pabuků k nejpěknějším, nejfotogeničtějším vodopádům - Routeburn Falls. Po návratu se přesouváme do průsmyku Linde Pass (965 m n. m.), kde v dešti kempujeme.

V diskusi 1 příspěvek Jiří Lazebníček
Zeměpisné sdružení

Novozélandská cesta 3

11.05.2007

Po večerním přejezdu ze Severního ostrova Nového Zélandu. stanujeme (poprvé na Jižním ostrově) nedaleko přístavního města Picton.

V diskusi 0 příspěvků Jiří Lazebníček
Zeměpisné sdružení

Novozélandská cesta 2

04.05.2007

Přes Taurangu dojíždíme do oblasti lázeňského města Rotorua - páchnoucího na velkou vzdálenost sirovodíkem. Jde o oblast termálních pramenů - včetně dvou desítek gejzírů - v lesním parku Whakarewarewa.

V diskusi 0 příspěvků Jiří Lazebníček
Zeměpisné sdružení

Novozélandská cesta 1

26.04.2007

Na Nový Zéland letíme 8. ledna malajskými aeroliniemi – jako šestice turistů s českým vedoucím – z vídeňského letiště Schwechat. Mezpřistání po 12 hodinách letu je v Malajsii (letiště Kuala Lumpur je asi 100 km od hlavního města; v městečku Serembeni následuje 10hodinová pauza). Přistání v Aucklandu, největším městě Severního ostrova N.Z., přichází po dalších 12 hodinách letu.

V diskusi 0 příspěvků Jiří Lazebníček
Zeměpisné sdružení

Plavba z Nového Zélandu do Chile na lodi Volpaie V.

25.04.2005

Neuvěřitelná věc se nám stala kolem 19:30. Zrovna jsme jako surfař sjížděli 9-ti metrovou vlnu, když se dvacet metrů od nás na pravoboku objevily dvě kosatky, které surfovaly ve stejné vlně. Objevily se na hladině a ukázaly nám svá ladná po hladině klouzající, elegantní těla. Jejich hřbetní ploutve se ve větru trochu ohnuly, ale to už se zase rychle ztratily pod hladinu.

V diskusi 0 příspěvků Martin Duda

Plavba z Nového Zélandu do Chile na lodi Volpaie IV.

20.04.2005

Jeden z mých kamarádu se mně ptal, jak člověk jde na velkou uprostřed oceánu, kde si vlny s lodí dělají co chtějí. No není to lehké, ale člověk nějak začne a postupně si tu svou techniku zdokonalí natolik, že to ke konci plavby již není problém.

V diskusi 0 příspěvků Martin Duda

Plavba z Nového Zélandu do Chile na lodi Volpaie III.

19.04.2005

Na začátku mé cesty kolem světa, v Krkonoších před pár týdny jsem neměl tušení, že čas kdy můj nejbližší kontinent bude Antarktida je tak blízko. Z jedněch kalhot a jedné bundy se pomalu staly dvě bundy a troje kalhoty, rukavice, čepice, dva páry ponožek, gumáky a teplý čaj. Na hlídku jsem nosil manšestráky, šusťáky a nepromokavé kalhoty spolu s termo-tričkem, svetrem a dvěma bundami. Naštěstí jsme všichni vyfasovali jednu nepromokavou, jachtařskou soupravu, která výborně čelila větru, dešti i náhodným vlnám, které se někdy přehnaly přes palubu.

V diskusi 0 příspěvků Martin Duda

Plavba z Nového Zélandu do Chile na lodi Volpaie II.

15.04.2005

Po zbytek prvního dne nedaleko od nás plul Darwin Sound, jachta s francouzskou posádkou, která také mířila do Chile. Právě oni nám budou společností po celé dva týdny plavby.Další příjemnou společností, která nás bude každý den navštěvovat jsou albatrosi.

V diskusi 0 příspěvků Martin Duda

Plavba z Nového Zélandu do Chile na lodi Volpaie I.

12.04.2005

Již je to pár dní co jsme připluli do města Puerto Montt na 42 rovnoběžce v jižní části Chile. První dojmy z Chile byly skvělé. Člověk si z moře nejdříve všimne bujné a rozmanité fauny.   Po pár dnech už vím proč je vše tak zelené. Neustále prší. Vraťme se ale na začátek.

V diskusi 0 příspěvků Martin Duda

Z Fidži na Nový Zéland - 2

29.03.2005

V lodi Black Watch II jsou dvě kabiny. Jedna je na přídi a druhá na zádi. Spát se dá pěkně, když je člověk buď hodně unavený nebo když je loď ukotvena v klidném zálivu. V průběhu plavby z Fidži na Nový Zéland je tomu ale jinak.

V diskusi 0 příspěvků Martin Duda

Z Fidži na Nový Zéland

28.03.2005

Z Fidži jsem nakonec odplul na jiné lodi než mi byla nabídnuta kamarádem mých kamarádů. Jemu nakonec přiletěl známý z Nového Zélandu a tak mě nemohl vzít. Jeden den dopoledne mi řekl, že s ním mohu plout a večer už tomu bylo jinak. Bylo to sklamání, protože já se musím za každou cenu dostat na Nový Zéland, abych stihl loď do Chile. Naštěstí jsem druhý den našel jinou loď.

V diskusi 0 příspěvků Martin Duda

Novozélandské kráterové jezero Taupo

07.03.2004

Největší kráterové jezero světa se nachází na 39 stupni j. š. a na 176 stupni v. d. Leží uprostřed vulkanické oblasti Severního ostrova. Většinou jsou jeho vody poklidné a jeho průzračná hladina se jen málokdy zvlní. Nic již dnes neprozrazuje bouřlivé okolnosti, za kterých se v dávných dobách zrodilo.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Původní obyvatelé Nového Zélandu

30.11.2003

Až do roku 1642 Evropané Nový Zéland neznali. Tehdy objevil jižní část ostrova holandský mořeplavec Abel Tasman, který také jako první obeplul Austrálii. Kontak s bojovně vypadajícími a naladěnými domorodci - Maory - nebyl jednoduchý.

V diskusi 0 příspěvků Jan Bína
Zeměpisné sdružení

 

Jiné stránky v síti internet:

Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress