Hlavní stránka

West Coast Trail - 5. den, pondělí, 11. září, 13 km (7. část)

(16.08.2008)

Na cestu dnes vyrážíme před půl jedenáctou dopoledne. Po prvních dvou kilometrech v lese vycházíme na pláž. A hned vidíme ve slepém rameni řeky, které si tady vytvořilo malé jezírko, rodinu vyder. Zastavujeme se a pozorujeme tato roztomilá stvoření, jak dovádějí ve vodě.

Vydry.

Jsou tak blízko nás, že ani nepotřebujeme dalekohled. Nad řekou na nás čeká páté, poslední "autíčko" West Coast Trail. Chceme si jízdu proto pořádně užít. Jedeme každý zvlášť a navzájem se fotíme. Jako správní turisté chceme mít vše zachycené na fotce.

"Autíčko".

Máme opět krásný, slunečný den. 2,5 kilometrový úsek po pláži, který jsme ušli od "autíčka", končí a následuje šest kilometrů lesem. Pro mě tím začíná další stezka odvahy. Za celou dobu vidím dva hady. Miloš mi potom na pláži oznamuje, že jsme se celkově dostali na číslo 13! To znamená, že dnes jsme míjeli hadů šest. Když jsme z lesa konečně venku, Miloš si oddechne snad více než já. Moc se mu nedivím. Musel už mít mého zmatkování plné zuby. Vařím oběd, ať jsem aspoň k něčemu užitečná. 

Do kempu nám zbývá ujít jen dva kilometry. Brzy jsou za námi a do konce celé West Coast Trail nám chybí zdolat už jen 12 kilometrů. Ty si necháváme na zítra. 

Už teď na mě doléhá radost z toho, že jsme se na tuto stezku odhodlali vypravit. Mám v sobě za několik málo dní spoustu báječných zážitků. Směju se na celé kolo a přímo srším dobrou náladou. Abych na to podstatné nikdy nezapomněla, pro jistotu usedám na kmen a poctivě dopisuji deník. Miloš mezitím úspěšně rozdělává oheň. U plápolajících plamenů sedíme ještě dlouho po setmění, schování pod obloukem zářící mléčné dráhy.

Kanada - West Coast Trail (1. část)
West Coast Trail (2. část)
West Coast Trail (3. část)
West Coast Trail (4. část)
West Coast Trail (5. část)
West Coast Trail (6. část)
West Coast Trail (7. část)
West Coast Trail (8. část)


 

Klára Lakomá

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress