Hlavní stránka

West Coast Trail - 2. den, pátek, 14 km (4. část)

(12.07.2008)

Zaspali jsme! Místo v šest se probouzíme až krátce po sedmé. Kvůli tomu se vzdáváme snídaně, na kterou není čas, balíme rychle věci a stan a vyrážíme. První tři kilometry nás čeká takzvané boulderování přes balvany a útesy na pláži. Balvany, které jsou část dne zalité vodou, jsou kluzké a některé úseky cesty není zrovna jednoduché zdolat.

Naštěstí jsme nikde neuklouzli ani nespadli a za hodinu jsou skaliska za námi. Po pláži jdeme i následující dva kilometry. To už jde hladce, a tak i přes zaspání stíháme vše přejít rychleji, než jsme očekávali. Zůstáváme ještě na pláži, a protože jsme zmeškali snídani, vaříme brzký oběd. Předvařené těstoviny s omáčkou Alfredo, které nám zatím chutnají.

Pochod po pláži.

Odbočujeme z pláže a následují tři kilometry lesem k prvnímu "autíčku". Jedná se o jakýsi převoz nad vodou, anglicky nazývaný "cable car", pro nás tedy "autíčko". Prakticky jde o konstrukci pohybující se na kladkách na ocelovém laně nad vodou. „Autíčko“, nacházející se uprostřed lana, si vlastními silami přitáhnete k sobě, nasednete a necháte se až do poloviny svézt. Zbývající polovinu na druhý břeh musíte zdolat opět vlastními silami, pomocí tahání za provaz. Překvapením je řeka s tak malým množstvím vody, že není třeba "autíčko" použít. My ho chceme vyzkoušet tak jako tak. Aspoň natrénujeme techniku na další "autíčka", kterých je na West Coast Trail celkově pět.

Autíčko.

Po úspěšném zvládnutí prvního "autíčka" nás čekají čtyři strastiplné kilometry lesem. Cesta je mnohem náročnější, než jsme si představovali. Všude spousta žebříků, které musíme nejen slézat, ale drápat se po nich i nahoru. 

Žebříky.

Říká se, že začínáte-li West Coast Trail z jihu (což byl náš případ), prvních 22 kilometrů je nejtěžších. Nakonec jsou žebříky přece jen za námi a zdárně přejíždíme „autíčkem“ další propast. Teď stačí ujít lesem poslední dva kilometry dnešního dne a utábořit se. Když slézáme dlouhatánský žebřík na pláž, začíná pršet. Stavíme stan a zalézáme do něj, abychom si odpočinuli, než začneme vařit večeři. Po krátkém spánku se v něm rozhodujeme pokračovat a jídlo necháváme až na ráno. Hlad do rána nějak zaspíme a třeba bude k snídani svítit sluníčko.

Kanada - West Coast Trail (1. část)
West Coast Trail (2. část)
West Coast Trail (3. část)
West Coast Trail (4. část)
West Coast Trail (5. část)
West Coast Trail (6. část)
West Coast Trail (7. část)
West Coast Trail (8. část)


 

Klára Lakomá

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress