Hlavní stránka

West Coast Trail - 1. den (3. část)

(05.07.2008)

Je čtvrtek, 7. září, 12:26 místního času. V České republice, kde je o devět hodin více, se lidé začínají pomalu ukládat ke spánku. My ve stejnou dobu oficiálně začínáme nezapomenutelný pochod historickou stezkou West Coast Trail, která by, nebýt smutné námořní minulosti, možná nikdy nevznikla.

Začátek stezky je neuvěřitelný. Kdo by čekal, že hned za zatáčkou se budeme škrábat do prudkého kopce, porostlého mechovím, kam jen člověk dohlédne, a že nás bude brzy bolet za krkem, protože nejsme schopni sklopit hlavu a odtrhnout svůj pohled od giganticky vysokých jehličnanů? Celých 5 kilometrů jdeme z kopce, do kopce, doleva, doprava, pod mohutnými, několik set let starými stromy, až se nám z toho točí hlava. Také zdoláváme první mosty a žebříky. Necelý kilometr před koncem narážíme na strom poničený od medvěda. Jej! Tady si někdo brousil drápy. Z boční kapsy na kalhotách vytahuji harmoniku a hraji až do té doby, než se po dlouhatánském žebříku dostaneme dolů na pláž. 

Tábořiště.

Je půl páté a my se rozhodujeme tady utábořit. Přichází jeden z nejpohodlnějších okamžiků dne - sundání pohorek. To je úleva! Po celém létě stráveném v pohodlných sandálech "birkenštokách" se mým nohám v pohorkách moc nelíbí. Stavíme stan na písku a vybalujeme všechny věci. Miloš potom vaří večeří a ošetřuje si bodnutí od vosy, zatímco já na svůj batoh přišívám českou vlaječku. 

Po jídle jdeme ještě na krátkou procházku a velice brzo zaleháme do stanu a usínáme snad ještě před devátou večer. Ráno potřebujeme vstát v šest, abychom pláž stihli přejít, dokud nebude moc vysoký příliv.

Kanada - West Coast Trail (1. část)
West Coast Trail (2. část)
West Coast Trail (3. část)
West Coast Trail (4. část)
West Coast Trail (5. část)
West Coast Trail (6. část)
West Coast Trail (7. část)
West Coast Trail (8. část)


 

Klára Lakomá

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress