Hlavní stránka

Letní prázdniny začínají. Červencové svátky využije k cestování o pětinu více lidí než loni

(02.07.2017)

Na dva státní svátky uprostřed pracovního týdne se mohou Češi těšit hned z kraje letních prázdnin. První červencový týden tak tradičně využívají k cestování na dovolenou. Letos dle aktuálních statistik cestovní agentury Invia využije výhodného termínu o 21 % více turistů než vloni. Zájezdy do populárních destinací jsou tak na první červencový týden z velké části vyprodané.

Stejně jako v  celé letní sezóně, i začátkem července vedou u tuzemských turistů klasické evropské destinace. „Termín z  kraje letních prázdnin je nejvýhodnější pro rodiny s  dětmi. Dětem skončily školní povinnosti, rodiče zase ocení, že ušetří dny dovolené. Právě Chorvatsko je pak pro rodiny ideální destinací. Téměř třetinu prodaných zájezdů do Chorvatska tak v  tomto termínu tvoří zájezdy pro děti a infanty,“ vysvětluje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším prodejcem zájezdů přes internet na tuzemském trhu. Podobně oblíbená je Itálie, kterou letos volí 16 % turistů s  dětmi. Trojici nejpopulárnějších turistických cílů pak doplňuje Řecko.

Trendy letošní dovolenkové sezóny se projevují také během prvního červencového týdne. Mezi další populární destinace tak patří Bulharsko nebo Španělsko, velký zájem mají Češi také o dovolenou v  Egyptě, Turecku a Tunisu. Právě zájezdy do těchto destinací jsou tak v  termínu 3. - 9. července v  podstatě vyprodané. „Letenky z Čech do populárních destinací jsou z velké části vyprodané. Zájemci o dovolenou na poslední chvíli ale mají šanci sehnat letenky z Bratislavy. Volné ubytovací kapacity lze pak ve většině zemí sehnat, výběr však bude velmi omezený,“ upřesňuje Michal Tůma z  cestovní agentury Invia. Vyprodané jsou dle jeho slov především zájezdy na 8 dní, které Češi volí nejčastěji, zájezdy na delší dobu tak lze na poslední chvíli sehnat snáze.

10 nejoblíbenějších destinací v  termínu 3. - 9. 7. 2017

Destinace

Podíl na prodeji 2017

Průměrná cena na osobu 2017

Chorvatsko

18 %

7097

Řecko

17 %

17159

Itálie

16,5 %

7496

Bulharsko

11 %

13430

Egypt

7 %

14324

Turecko

5 %

16455

Španělsko

5 %

18623

Tunisko

4 %

13925

Maďarsko

2 %

6285

Rakousko

2 %

5960


 

Lenka Romportlová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress