Hlavní stránka

Lenka Romportlová

Seznam článků autora na www.ingema.net

Cestování v roce 2019? Pofrčí Srí Lanka i egyptská Taba

30.12.2018

Rok 2018 cestování přál. Zájem českých turistů o poznávání nových zemí opět rostl v desítkách procent, stejně jako v letech předešlých. Co nás čeká v příštím roce? Jaké destinace budou patřit mezi nejžhavější novinky? Hitem budou exotické dovolené například na Srí Lance nebo v Panamě. Nové lokality ale lze objevovat i v rámci tradičně populárních zemí. Příkladem může být egyptská Taba.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Na hory autem? Praktický průvodce pro řidiče

20.12.2018

I letos vyrazí tisíce českých turistů na hory. Za lyžařskými zájezdy vyjíždějí nejčastěji do Itálie a Rakouska, drtivá většina z nich pak volí vlastní dopravu autem. Jak se na takovou cestu připravit, jaké poplatky můžete očekávat a na co je potřeba si dát pozor? Přinášíme přehled toho nejdůležitějšího.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Češi se i letos chystají na lyže do Itálie a Rakouska. Preferují vlastní dopravu.

05.12.2018

Přestože v Česku panuje typické předvánoční počasí, lidé už hojně nakupují zájezdy na zimní dovolenou. Stejně jako v předchozích letech se i letos vydají tisíce Čechů za lepšími lyžařskými zážitky do zahraničí.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Desetina Čechů volí pro podzimní dovolenou okolní státy. Vedou maďarské lázně a horské oblasti

24.10.2018

Dovolená pro Čechy neznamená pouze výlet k moři. Obzvláště na podzim rádi vyrážejí do sousedních států, případně cestují po tuzemsku. Z údajů cestovní agentury Invia vyplývá, že zájezd do jednoho z okolních států s odjezdem v září a říjnu si zakoupil každý desátý Čech. Nejčastěji se vydávají do maďarských lázní, oblíbené jsou také české a slovenské hory.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Průvodce pojištěním před dovolenou aneb: Co vše lze pojistit a jak na to

14.06.2018

Období letních dovolených se nezadržitelně blíží. Při plánování cesty byste rozhodně neměli zapomenout na odpovídající pojištění. To je ideální nastavit vždy dle typu zájezdu, plánovaných aktivit i osob, které se dovolené zúčastní. Jak se chránit před krachem cestovní kanceláře, na kolik nastavit pojistné plnění a jak postupovat při cestování autem? To vám poradíme v následujícím článku.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Dovolená bez dětí? Adult only hotely nabízejí klid i speciální program.

14.05.2018

Tradiční evropské destinace jsou v létě populární zejména u rodin s dětmi. Ne každý však chce strávit dovolenou ve společnosti dětského křiku. Pro cestovatele, kteří hledají spíše klidnou a nikým nerušenou dovolenou jsou tu proto adult only hotely, jež jsou přístupné pouze pro dospělé. Najít je můžete v oblíbených evropských zemích, ale i na exotických místech.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Zimní olympijská střediska lákají lyžaře dodnes aneb Tipy, kde v Evropě nasát olympijskou atmosféru

15.02.2018

Zimní olympijské hry, největší sportovní svátek roku, byly o víkendu slavnostně zahájeny. Sportovci letos poměří své síly až v dalekém Pchjongčchangu, i evropská města ale v minulosti zimní olympiády několikrát hostila a sportovní areály jsou dodnes otevřeny turistům. Ve Francii si tak přijdou na své milovníci náročných terénů, ve Švýcarsku zastánci luxusu a v Itálii nadšenci do snowboardingu. Výběr zajímavých míst, na kterých se psala sportovní historie, vám přinášíme v následujícím článku.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Noc na hřbitově, pálení figurín i průvod v červených trenkách aneb Netradiční novoroční zážitky

26.12.2017

Oslavy příchodu Nového roku se ve většině domácností příliš neliší. Dobré jídlo, pití, zábava a novoroční ohňostroj patří na Silvestra ve většině kultur k nezbytnostem. V některých koutech světa ale narazíte i na netradiční silvestrovské tradice. V Chile se tak můžete účastnit oslav na hřbitově, ve Španělsku se zase o půlnoci projít městem ve spodním prádle. Příklady míst, kde můžete poslední dny v roce 2017 zažít něco výjimečného, najdete v tomto článku.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

U Čechů v zimě vede Itálie, hledají kvalitní sjezdovky i dobré jídlo

07.12.2017

I letos v zimě vyrazí tisíce Čechů na hory. Zatímco lyžařské zájezdy na období vánočních svátků a Silvestra jsou z drtivé většiny vyprodané, prodej lyžařských dovolených na rok 2018 právě naplno startuje. Podle aktuálních statistik cestovní agentury Invia vede u Čechů Itálie následovaná Rakouskem. Milovníci zimních sportů pak volí osvědčená velká střediska, která jim zaručí kvalitní sněhové podmínky a rozmanité služby.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Stále více Čechů chce na svátky do exotiky. Zájezdy na Vánoce a Silvestr rychle mizí

29.10.2017

I letos v zimě mají čeští turisté extrémní zájem o sváteční zájezdy k moři. Nejčastěji vyrážejí do Egypta a Spojených arabských emirátů. Nově si oblíbili také Kubu či Zanzibar. Za exotickými zážitky jsou navíc ochotni létat i ze vzdálenějších letišť. I přes zvýšenou nabídku zájezdů se však exotické dovolené v termínu Vánoc a Silvestra rychle vyprodávají. Zájemci o zimní dovolenou by tak neměli otálet. V dalších týdnech mohou navíc ceny zájezdů prudce stoupnout.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Téměř pětina Čechů si letos koupila dovolenou přes mobilní zařízení Populární jsou i online průvodce

16.07.2017

Dvakrát více lidí si letos koupilo dovolenou přes mobilní telefon. Vyplývá to z aktuálních statistik cestovní agentury Invia. Stále více využívané jsou také tablety. I přes zvyšující se zájem o nákupy zájezdů přes mobilní zařízení si však trendy Češi osvojují jen pozvolna. Většina plateb dovolených tak proběhne přes počítač, velké množství Čechů také stále upřednostňuje osobní návštěvu pobočky.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Letní prázdniny začínají. Červencové svátky využije k cestování o pětinu více lidí než loni

02.07.2017

Na dva státní svátky uprostřed pracovního týdne se mohou Češi těšit hned z kraje letních prázdnin. První červencový týden tak tradičně využívají k cestování na dovolenou. Letos dle aktuálních statistik cestovní agentury Invia využije výhodného termínu o 21 % více turistů než vloni. Zájezdy do populárních destinací jsou tak na první červencový týden z velké části vyprodané.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Spojte letní dovolenou s návštěvou festivalu aneb 5 tipů, kam v létě za hudbou

27.06.2017

Hudební festivaly k létu neodmyslitelně patří. Pokud už vás ale okoukané tuzemské festivaly nelákají a toužíte po novém uměleckém zážitku, vyrazte na některou ze zahraničních akcí. Za kvalitní hudbou a vystoupeními přitom nemusíte jezdit daleko. Zajímavý festival můžete dokonce navštívit i během letní dovolené u moře. Přinášíme tipy na nejzajímavější hudební a umělecké akce, které můžete letos v létě navštívit.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Cestování podle filmových hitů roku 2017. Vydejte se po stopách Konga nebo Mumie

29.05.2017

Letošní rok patří v počtu filmových trháků k velmi zdařilým. V kině se objeví pokračování legendárního King Konga a dalším dílem překvapil i film Rychle a zběsile. Na filmových plátnech se ale ukáže i kapitán Jack Sparrow nebo bájná Mumie. Zážitek z filmu však nemusí začínat a končit v kině. V následujícím článku přinášíme několik tipů na dovolenou, během které můžete na vlastní kůži poznat místa, jež se v hollywoodských trhácích objevila.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Spojené arabské emiráty jsou víc než jen Dubaj. Češi objevují i další lokality

04.05.2017

Jednou z nejvíc trendy destinací pro rok 2017 jsou Spojené arabské emiráty. Podle údajů cestovní agentury Invia mají Češi několikanásobně vyšší zájem o cestování do této země než v loňském roce. Objevují navíc i nové lokality. Zájem o emirát Ras al-Khaimah je oproti loňsku letos trojnásobný, stále populárnější je ale i Fujairach.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Letní dovolené 2017: Čtvrtina Čechů vyrazí do Řecka, zájem o Egypt je devítinásobný

08.03.2017

O 74 % více Čechů si chce letos zajistit letní dovolenou s předstihem. Vyplývá to z aktuálních statistik cestovní agentury Invia. Čeští turisté mají letos extrémní zájem o First Minute zájezdy do všech destinací a za dovolenou jsou ochotni si připlatit. Pozici nejpopulárnější dovolenkové destinace i v této sezóně obhájilo Řecko. Největší nárůst poptávky však cestovní kanceláře zaznamenávají v případě Egypta. Ten se ve srovnání s loňským rokem těší téměř devítinásobnému zájmu a po loňském útlumu se vrací do pětice nejvyhledávanějších zemí pro letní dovolené.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Stále více Čechů tráví Valentýna v exotice. Zájem o Kapverdy je pětinásobný

13.02.2017

Stále více Čechů slaví svátek zamilovaných v exotice. Vyplývá to z aktuálních statistik cestovní agentury Invia. Mezi pět nejpopulárnějších destinací se v týdnu, kdy se Valentýn slaví, dostaly Kapverdy, Spojené arabské emiráty i Egypt. Zájem o dovolenou v exotických zemích přitom meziročně vzrostl o desítky procent. Oblíbené jsou, stejně jako v loňském roce, také lyžařské destinace v čele s Rakouskem a Itálií.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Cestovatelské hity roku 2017? Tyto země letos nesmíte vynechat

30.01.2017

Dali jste si předsevzetí více v letošním roce cestovat, ale klasické dovolenkové destinace vás příliš nelákají? Pak se podívejte na výčet pěti nejzajímavějších zemí roku 2017, které doporučuje také celosvětově uznávaný cestovatelský portál Lonely Planet. Zavítat můžete do Ameriky, Asie, Evropy i vzdáleného Karibiku.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Vánoční svátky na ledu i na pláži aneb Oslavte Vánoce v cizině

09.12.2016

Blížící se vánoční svátky nejsou velkou událostí pouze pro Čechy. I obyvatelé jiných zemí a kontinentů Vánoce slaví, tradice a zvyky se ale v jednotlivých kulturách značně liší. Chcete si letos vyzkoušet Vánoce trochu jinak a poznat nové zvyklosti a pokrmy? Přinášíme vám tipy na několik destinací, které můžete o svátcích navštívit. Na své si přijde milovník vánočních tradic, sněhu i ten, kdo touží vyrazit za teplem.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Kam za výhodnými adventními nákupy? Vyrazte k sousedům i do exotiky

05.11.2016

Adventní čas se neúprosně blíží. Pokud už přemýšlíte nad nákupem vánočních dárků, ale nechcete se tlačit v českých obchodních centrech, vyjeďte si za nákupy do ciziny. V Německu, Polsku, Londýně nebo Dubaji nakoupíte výhodně všechny druhy zboží. Čas si navíc můžete zpestřit návštěvou tradičních vánočních trhů, procházkami po městě i prohlídkou světově unikátních obchodních center.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Češi v létě volili především letecké all inclusive zájezdy. Ceny pobytů meziročně klesly

06.10.2016

Letní sezóna dovolených se u Čechů i letos nesla v duchu osvědčených evropských destinací. Mezi nejoblíbenější dovolenkové země se tradičně zařadilo Řecko a Chorvatsko. Nárůst objednávek o celých 30 procent pak cestovní agentura Invia zaznamenala v případě Bulharska a Španělska. Češi pro svou dovolenou nejčastěji volili stravování v podobě all inclusive služeb a leteckou dopravu, ubytovávali se především ve tříhvězdičkových hotelech. Využít mohli také snížených cen zájezdů, některé meziročně zlevnily až o dva tisíce korun.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Do Černé Hory za nejkrásnějšími plážemi, přírodou i skvělou kuchyní

11.09.2016

Republika Černá Hora je v posledních letech u českých turistů velice oblíbenou destinací pro dovolenou. Nabízí totiž mnoho lákadel. Hory a národní parky nadchnou příznivce cyklistiky a turistiky, starobylá města zase milovníky historie. Najdete zde ale také čisté moře a jedny z nejkrásnějších pláží v Evropě. Pokud tak chcete ještě letos vyrazit k moři, zvažte Černou Horu. I na podzim je tu teplé počasí.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Spojené arabské emiráty - země plná luxusu, bohatého podmořského světa a nekonečných písečných pláží

04.09.2016

Spojené arabské emiráty patří k nejdynamičtěji se rozvíjejícím místům na světě, a to zejména v oblasti cestovního ruchu. Turistům totiž nabízí dokonalé podmínky pro strávení nevšední dovolené. Návštěvníci si zde užijí opalování na vyhřátém písku, exkluzivní komfort místních hotelů, ale i adrenalinové zážitky při potápění a dalších sportech. Vydat se zde můžete na průzkum podmořských jeskyní nebo obdivovat unikátní skvosty zapsané v Guinessově knize rekordů.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová

Brazílie žije olympiádou. Poznejte Rio de Janeiro i další lákadla hostitelské země

09.08.2016

Brazilské Rio de Janeiro letos hostí největší sportovní svátek roku, letní olympijské hry. Město tak ovládnou sportovní nadšenci, kteří zde mohou obdivovat zbrusu nový olympijský park i řadu dalších atrakcí. Nejvlivnější země Jižní Ameriky Brazílie ale není zajímavá pouze pro sportovní fanoušky. Nabízí totiž unikátní památky, nejslavnější pláž světa, karneval i původní Amazonské pralesy.

V diskusi 0 příspěvků Lenka Romportlová
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress