Hlavní stránka

Last Minute dovolená na srpen 2014: Rady jak vybírat a tipy na výhodné zájezdy

(05.08.2014)

Prázdniny se překlenují do druhé poloviny a mnozí se teprve v srpnu chystají pořídit pobyt a vyrazit na svou dovolenou. Oblíbeným řešením jsou last minute zájezdy, čili výběr dovolené na poslední chvíli za sníženou cenu. Neměli bychom však zapomínat, že i last minute pobyt je potřeba vybírat pečlivě a rozumně. Protože tento typ zájezdových nabídek slouží k doobsazení prozatím volných kapacit hotelů a resortů. Proto přinášíme několik rad, jak mezi nabídkami vybrat vhodnou lokalitu a na co se při výběru soustředit.

1. Rodiny s dětmi do Řecka nebo Bulharska

Jestliže se chystáte na dovolenou s ratolestmi, zajímat byste se měli zejména o specifické hotelové služby a možnosti hotelového komplexu, případně vyžití v jeho blízkosti. "Spokojenou a aktivní dovolenou s dětmi zaručí ubytovny s certifikátem baby friendly, jež jsou na pobyt rodičů s dětmi vybaveny a poskytují například dětské postýlky, dětské menu, animační programy, kočárky nebo chůvičky na hlídání," doporučuje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní online agentury Invia, která je největším internetovým prodejcem zájezdů v České republice. "Dobré je zajímat se také o okolí hotelu, které by mělo disponovat třeba zábavním aquaparkem nebo možností výletu," dodává Tůma. Při výběru je pak také mimořádně důležitý charakter pobřeží a typ pláže. Místo rozeklaných romantických útesů je lepší vybírat bezpečné písčité a mělké pláže. Úlohu hraje samozřejmě i doba doletu či obecně dopravy na místo ubytování, kterou bychom měli podřídit stáří našich ratolestí. Například letecká doprava na některé řecké ostrovy je prakticky zvládnutelná do dvou hodin.

2. Pro jednotlivce se hodí Turecko či Egypt

Pokud nemáte na dovolenou s kým vyrazit či si ji zkrátka chcete užít samostatně, najdete vhodné last minute zájezdy například v Turecku či Egyptě. Právě v těchto zemích nabízejí hotely vysokou kvalitu služeb. Ideální variantou pro nezadané či cestující jednotlivce je pobytový zájezd s možností fakultativních výletů nebo kulturního vyžití poblíž hotelu. Příjemné mohou být například animační nebo zábavní večerní programy pořádané hotelovým personálem nebo delegáty. Zajímavá je rovněž možnost využití masáží a sauny. Cílovou destinaci by však měly vybírat velmi pečlivě zejména ženy, které vyrážejí na letní dovolenou sólo a chtějí se pohybovat mimo turistická letoviska. Zvláště v arabských zemích není pro něžné pohlaví zcela bezpečné pohybovat se po ulicích o samotě. Proto by si ženy měly před cestou zjistit zvyky, které je nutné dodržovat v dané zemi, a to zejména ty týkající se oblečení a zahalení těla.

3. Mladé páry ve víru Španělska či Egypta

Jestliže hledáte romantickou, aktivní a zároveň poznávací dovolenou, výbornou lokalitou pro strávení volného času v průběhu letních prázdnin se vám může stát třeba Španělsko nebo Egypt. Místo, kam se vydáte, byste měli volit zejména dle plánovaných aktivit. Například Egypt nabízí vysoké teploty, koupání a možnost poznání odlišných kultur, Španělsko je zase typické ochutnáváním mořských delikates, hudbou či třeba tancem. 

Při výběru konkrétní destinace se zajímejte zejména o možnosti vyžití v resortu i okolí, přítomnost památek, restaurací a barů, ale také jejich provozní doby. Jestliže se plánujete zapojit do některých nabízených fakultativních výletů, je dobré si předem ověřit, zda jsou v ceně zájezdu či je bude třeba na místě doplatit. Abyste se vyhnuli nepříjemnému překvapení, je dobré si o lokalitě zjistit co nejvíce informací ještě před objednáním. Hodit se mohou například recenze hotelů, kde je navíc možné hledat recenze od lidí stejné věkové kategorie. 

4. Senioři, jeďte si odpočinout do Španělska

Pro seniorské zájezdy je nejpodstatnější pohodlná a rychlá doprava a komfortní ubytování. Ideální je zajímat se o bezbariérový hotel či alespoň takový vybavený výtahem. Důležitý je pak samozřejmě také snadný přístup na pláž a do moře a jejich vzdálenost od hotelu, potažmo hotelového komplexu.

Výhodné může být vybírat seniorskou dovolenou mimo hlavní prázdninové období, tedy například v září či říjnu. "Termín dovolené mimo sezónu je zárukou menšího počtu turistů a také příjemnějších teplot," upozorňuje Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která zprostředkovává turistům nad 55 let také speciální dotované pobyty v rámci programu 55+ . "Dobré je rovněž vědět, že vlády některých zemí, jako jsou třeba Španělsko nebo Kypr, finančně podporují přijíždějící seniory, kterým v rámci seniorských programů na dovolenou přispívají určitým obnosem peněz," vysvětluje Tůma. 

Často opomíjenými, avšak velmi důležitými předpoklady příjemně strávené dovolené pro seniory, jsou pak i dostupná zdravotní péče v hotelu či bezprostředním okolí a v neposlední řadě služby česky nebo slovensky hovořícího delegáta.


 

Markéta Kohoutková

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress