Hlavní stránka

Markéta Kohoutková

Seznam článků autora na www.ingema.net

Elektronice může letní dovolená uškodit. Jak předejít přehřátí nebo zničené baterii?

15.06.2023

Telefon, navigace nebo třeba fotoaparát - to je nezbytná výbava pro letní dovolenou. S teplým počasím se ale zvyšuje riziko přehřátí těchto zařízení, což může ohrozit jejich lithiové baterie. Co jim kromě vysoké teploty škodí a jak je chránit? Odpovědi ve svém komentáři shrnuje Radim Tlapák, ředitel předního českého internetového obchodu s bateriemi do mobilních zařízení BatteryShop.cz.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Vyrážíte s novými smartwatch či dronem na hory? Pozor, aby mráz nezničil jejich baterii

17.02.2019

Elektronické vychytávky se stávají čím dál oblíbenější součástí výbavy při pobytech na horách. Lidé stále častěji na zimní dovolené přibalují outdoorové kamery či drony. V zimě navíc běžně využíváme chytré hodinky či sporttestery. Při používání gadgetů v mrazivém počasí je však třeba dávat si zvýšený pozor - baterie těchto zařízení jsou na nízké teploty citlivé. Jaká opatření dodržovat, abyste si například nové smartwatch či oblíbený dron při zimním provozu nepoškodili?

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Zlaté písky, památky UNESCO i poklidná městečka, aneb Proč vyrazit na dovolenou do Bulharska

27.08.2016

Bulharsko je v letošní dovolenkové sezóně u českých turistů velmi populární. Mezi pět nejoblíbenějších destinací se dostalo zejména díky dobré dostupnosti, příznivým cenám a také pro svoji rozmanitost. V Bulharsku si totiž přijde na své ten, kdo hledá čisté písčité pláže, milovník památek i ten, koho láká adrenalin a noční život. Pokud tak chcete ještě toto léto vyrazit k moři, zvažte návštěvu Bulharska.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Dovolená v Řecku 6x jinak: Ostrovy skrývají termální prameny, želvy, cyklistické stezky...

07.07.2016

Řecko, a především jeho ostrovy, nabízí celou řadu tradičních i méně známých lákadel a oprávněně patří mezi nejvyhledávanější dovolenkové destinace českých turistů. Díky jeho rozmanitosti se můžete do Řecka vydat i několik let za sebou a pokaždé objevíte něco nového. Navíc ceny pobytů do Řecka letos klesají. Průměrná cena prodaného zájezdu do řeckých letovisek byla letos v červnu oproti loňsku nižší dokonce o 1 530 Kč. Čtyřčlenná rodina tak za dovolenou ušetří přes 6 000 korun.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Poznejte svět očima slavných malířů aneb 5 tipů na netradiční jarní cesty

17.05.2016

Blížící se jaro přímo volá po načerpání sil a slunečních paprsků po dlouhé zimě. Ideální jsou procházky rozkvetlou Paříží či prosluněnou Barcelonou. Pokud už vás nebaví běžné památky, podívejte se do míst, kde kdysi čerpali inspiraci největší umělci dějin. Vydejte se letos na jaře po stopách slavných malířů. Nemusíte se ale zavírat do muzeí, raději si prohlédněte jejich rodná města či místa, kde vznikaly jejich nejslavnější obrazy.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Delší Velikonoce lákají Čechy k cestování, zájem o zájezdy se oproti loňsku zdvojnásobil

25.03.2016

Prodej zájezdů na období velikonočních svátků se meziročně zvýšil o 125 %. Češi letos nejraději vyrážejí lyžovat do rakouských Alp. Vyplývá to z prodejních statistik cestovní agentury Invia. Za zvýšeným zájmem o velikonoční cestování stojí den volna navíc. Letos poprvé je totiž Velký pátek dnem pracovního klidu.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Co rozhodně neminout v roce 2016: Pohádkový svět v Číně i arabský Louvre

16.01.2016

S novým rokem přichází mnoho příležitostí, proč vyrazit do světa. Kromě osvědčených míst totiž letošní rok přeje i množství nových atrakcí a zajímavých událostí. Rodiny s dětmi a fanoušky kreslených pohádek potěší nový Disney resort v Číně. Sportovci by zase neměli minout FIFA muzeum ve Švýcarsku, milovníci umění nový Louvre v Abú Zabí a nadšenci do literatury čtyř sté výročí od úmrtí nejznámějšího anglického dramatika Williama Shakespeara.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Češi za dovolenou utráceli o tisícovku více než loni, zájem o Řecko i letos posílil

04.09.2015

Češi jsou Řecku věrní i v době krize. Zájezdy na řecké ostrovy byly letos v létě nejprodávanější a tvořily 30 % z celkové poptávky českých turistů. Naopak zájem o Tunisko meziročně klesl o 5,5 procentního bodu, pobyty do této země si v létě koupilo jen 3,5 % cestovatelů.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Kontroly na letištích se zpřísňují, lidé by měli před dovolenou myslet i na stav baterie v mobilu

16.07.2015

Lidé by měli před cestou na dovolenou pamatovat na kapacitu baterií ve svých mobilech. Na letišti jim to usnadní situaci. Bezpečnostní předpisy se stále zpřísňují a v případě, že cestující přijdou před kontrolu s vybitým mobilem, musí počítat s komplikacemi v podobě podrobné prohlídky. Pracovníci ostrahy totiž mohou vyzvat cestující k zapnutí elektronických zařízení, která si berou na palubu. Tím prokážou, že opravdu slouží svému účelu a vyloučí se tak možnost teroristického útoku.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Stany před létem zdražily o 4 %, e-shopy outdorové vybavení téměř nezlevňují

02.07.2015

Cena stanů v českých e-shopech před letní sezónou vzrostla o 3,8 %. Stan pro dva lze pořídit v průměru za 4376 Kč. Ukázala to analýza služby Karsa Monitor, která sledovala ceny zboží v tuzemských internetových obchodech s outdoorovým zbožím. Výsledky měření prokázaly, že čeští prodejci u tohoto sortimentu nepracují s cenou. Starší modely stanů, batohů či spacáků většinou zůstávají nezlevněny.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Kancelář na chatě či u moře: Praktický návod, jak pracovat na cestách

25.06.2015

Nemusíte být nutně digitální nomádi, kteří vyráží pracovat do exotických destinací, zatímco si svoji kancelář vozí neustále při sobě, aby se vám hodilo několik chytrých tipů pro práci i zábavu na cestách.

V diskusi 1 příspěvek Markéta Kohoutková

5 nejoblíbenějších velikonočních destinací

06.04.2015

Dle statistiky prodejů zájezdů v cestovní agentuře Invia, jsou nejoblíbenější destinace pro Velikonoční svátky právě ty následující:

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

5 výletů pro jaro 2015: Poznejte čokoládový Londýn i van Gogha v tulipánech

26.03.2015

Ačkoliv dovolená v jarních měsících u nás zatím nemá tak velkou tradici, pro některé destinace je to nejideálnější období návštěvy. V řadě tropických zemí končí období dešťů a do období sucha je ještě daleko, takže vás zde čekají příjemné teploty a příroda v rozpuku. Pokud však nemáte čas či možnost vyjet někam dál, vsaďte na nedaleké metropole. Ona totiž i rozkvetlá a probouzející se Evropa má něco do sebe. Kam tedy utéct v nadcházejících týdnech před jarní únavou a kde čerpat energii na léto? Představíme vám tipy na nejzajímavější destinace pro jaro 2015.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

4 tipy na rodinnou dovolenou v roce 2015: hon na historický poklad nebo krmení slonů

29.01.2015

S příchodem nového roku bilancujeme předchozích dvanáct měsíců, ale zároveň si už plánujeme i ty nadcházející. Dáváme si mnohá předsevzetí, plánujeme nové cíle a začínáme přemýšlet už i o tom, jak strávíme tu prozatím nejlepší dovolenou s rodinou. Přinášíme proto několik horkých tipů podle průvodce Lonely Planet, které by v našem rodinném plánu na rok 2015 neměly chybět.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

25 let od otevření hranic: Čeští turisté získali sebevědomí, místo autobusu si potrpí na komfort

19.11.2014

Uplynutí 25 let od pádu komunismu a otevření hranic změnilo tuzemský trh cestovního ruchu k nepoznání. Odborníci se shodují, že největší proměnou prošli samotní čeští turisté. Češi získali v oblasti cestování sebevědomí, vyhledávají kvalitní služby a kladou důraz na komfort. Upouštějí od přepravování autobusem, nechtějí cestovat přes noc, vyžadují zajištěnou stravu. Turisté si navíc potrpí na bohatý doplňkový program a nebojí se objednávat dovolenou přes internet.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Last Minute dovolená na srpen 2014: Rady jak vybírat a tipy na výhodné zájezdy

05.08.2014

Prázdniny se překlenují do druhé poloviny a mnozí se teprve v srpnu chystají pořídit pobyt a vyrazit na svou dovolenou. Oblíbeným řešením jsou last minute zájezdy, čili výběr dovolené na poslední chvíli za sníženou cenu. Neměli bychom však zapomínat, že i last minute pobyt je potřeba vybírat pečlivě a rozumně. Protože tento typ zájezdových nabídek slouží k doobsazení prozatím volných kapacit hotelů a resortů. Proto přinášíme několik rad, jak mezi nabídkami vybrat vhodnou lokalitu a na co se při výběru soustředit.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Jak na 5 nejčastějších problémů, které zkazí dovolenou

22.07.2014

Červenec a srpen jsou podle nepsaného pravidla měsíci, jež nám mají sloužit k užívání slunečních paprsků, k letním radovánkám a cestování. Většina z nás má tak právě na některé z červencových nebo srpnových dní naplánovanou svou dovolenou a aktuálně již řeší spíše, co přibalit do kufru, případně jakou výbavu dokoupit. V následujících řádcích jsme vybrali čtyři nejčastější obtíže, které dovolené komplikují, a zároveň přinášíme tipy, jakým způsobem je řešit, případně jim ideálně rovnou předejít.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

4 nejdůležitější formality, na které je třeba myslet před odjezdem na dovolenou s dětmi

07.06.2014

První červnové dny jsou typickým obdobím, kdy si konečně vybíráme svoji letní rodinnou dovolenou. S potvrzenou rezervací se už můžeme těšit jenom na ničím nerušené chvíle strávené s dětmi přesně dle našich představ, ať už třeba na pláži nebo na horách. I když máme objednáno, neměli bychom však plně propadnout jen snění o tom, co nás čeká. Včasné vyřízení těch nejdůležitějších formalit a pochůzek nám může zpříjemnit nejen samotnou dovolenou, ale i dobu bezprostředně před ní. Přinášíme proto tipy, na co bychom neměli před odjezdem zapomínat a mohli si tak následně vychutnat volné dny s rodinou bez stresu a shonu.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

7 netradičních valentýnských výletů: pozorování velryb či návrat do středověku

13.02.2014

Čtrnáctý únor. Pro některé lidi den jako každý jiný, pro jiné oblíbený svátek lásky, který vybízí k oslavě. Na sv. Valentýna si lidé tradičně posílají dárky, květiny nebo cukrovinky ve tvaru srdce. Přibývá těch, kteří tráví svátek zamilovaných na cestách a navštěvují romantická místa po celém světě. Nejen pro ty, kteří si chtějí tento svátek užít netradičně, jsme připravili 7 tipů na originální valentýnské výlety, kterými uděláte radost sobě i svému partnerovi.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Cestování není nuda aneb 15 neuvěřitelných dotazů při prodeji dovolených

24.12.2013

Na dovolenou vyrážíme za odpočinkem a pro získání neuvěřitelných zážitků. Ty ale zažívají i samotní prodejci zájezdů. V období Vánoc jsme připravili 15 humorných dotazů klientů cestovní agentury Invia, které vás zaručeně pobaví.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

Letos na lyže vyrazí o třetinu více Čechů.

18.12.2013

Tuzemské sjezdovky volí 10 % lyžařů. Poptávka po lyžařských pobytech na sezónu 2013/2014 meziročně vzrostla o 33 %. Největší zájem je tradičně o lyžování v rakouských Alpách, které preferuje 37 % českých turistů.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková

10 měst, kam vyráží Češi nejčastěji na eurovíkendy

26.03.2012

Prohlídka nejkrásnějších metropolí Evropy v několika dnech. Právě tak vypadá stále oblíbenější forma výletů mezi českými turisty - eurovíkendy. Tento typ zájezdů dokonale uspokojí každého, kdo touží po poznání a zároveň po zábavě. Představíme vám deset měst, kam čeští turisté nejraději vyrážejí na prodloužený víkend.

V diskusi 0 příspěvků Markéta Kohoutková
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress