Hlavní stránka

Cestování je můj život

(08.09.2013)

Náš spolupracovník Leoš Šimánek právě vydal svůj nejnovější cestopis, kde popisuje svá putování na plachetnicích Tichomořím a na člunech divočinou severní Kanady.

Leoš Šimánek se stal díky Rusům cestovatelem a následně i spisovatelem. Zní to sice paradoxně, ale je to tak! Kdyby v šedesátém osmém "bratrská armáda" nevtrhla do tehdejšího Československa, nikdy by republiku neopustil, dál by vystavoval stavební povolení na úřadě v Plané u Mariánských Lázní a těžko by se jako zasloužilý "ouřada" po víc než dvaceti letech, když se konečně otevřely hranice, vydal do světa.

Po emigraci se nejdříve zdálo, že zůstane u své profese a zakotví jako stavitel v sousedním Německu. Jeho dobrodružná povaha a klukovské sny jej však vylákaly na kanadský Sever, odkud se pak vydal ve šlépějích svého idolu, spisovatele Jacka Londona, dál do Oceánie. Poté úplně propadl cestovatelské vášni, která ho drží dodnes.

Autor v této knize nové řady popisuje své zážitky z mládí, cestu Tichomořím, plavbu na nafukovacích člunech a vlastnoručně vyrobenou plachetnicí kanadskou divočinou až do Severního ledového oceánu. Vyprávění doplňují převážně zatím nezveřejněné fotografie. Více informací můžete najít na  www.leossimanek.cz


 

Lumír Pecold

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress