Hlavní stránka
Stambacher

Prázdninová nabídka 2012 pro každý den v Českém ráji

(09.07.2012)

Sdružení Český ráj ve spolupráci s partnery připravilo již čtvrtý ročník Prázdninové nabídky pro každý den. Ten letošní nabízí 19 nevšedních nabídek zážitkových programů, které budou probíhat v průběhu července a srpna na památkách, v centrech měst, ale i v přírodě. Kromě netradičních prohlídek tak mohou lidé využít soutěže o ceny v přírodním areálu Šťastná země, zapůjčit si za zvýhodněnou cenu lodičky na Jizeře, naučit se základům horolezectví na Kozinci u Železného Brodu, nebo proniknout do tajemství tradičních řemesel v Semilech. Malý výlet do historie obstará každý pátek v Jičíně Valdštejnova polní kancelář na nádvoří zámku.

Turistické noviny Český ráj

Noviny letos poprvé osahují tipy na bezbariérové výlety, výlety pro rodiny s kočárky, méně mobilní občany i rady pro cyklisty. Na 48 stranách jsou nejen tipy na výlety a další zajímavosti z jednotlivých částí regionu, ale i novinky v turistickém značení; je zde i prázdninová nabídka aktivit pro každý den či stránka pro děti. Nechybí mapa turistických autobusů s jízdními řády ani prázdninový servis obsahující přehled kulturních, sportovních a společenských akcí do konce roku 2012 a přehled turistických atraktivit s aktuálními cenami vstupného a otevírací dobou.

Turistické noviny je možno zakoupit ve všech informačních centrech Českého ráje, i v informačních centrech v Liberci a Jablonci nad Nisou. Noviny si budete moci také koupit na vybraných kulturních, sportovních a společenských akcích v Českém ráji a na turistických atraktivitách. Cena jednoho výtisku je 20 Kč.

Mapa turistických cílů

Jedná se o materiál, který navazuje na předchozí vydání Infomapy Český ráj. Jeho úkolem je plnit propagačně - informační funkci na veletrzích cestovního ruchu a napomoci orientaci turistům a návštěvníkům, kteří již v regionu jsou. Představuje bohatou nabídku turistických atraktivit, služeb a hustou síť pěších a cyklotras Českého ráje a jejich rozmístění v území. Jedna strana materiálu je tvořena mapou s vyznačením základní sítě pěších tras a cyklotras. Turistické cíle a významné služby cestovního ruchu jsou v ní vyznačeny formou piktogramů. Zadní strana materiálu obsahuje přehled turistické nabídky pro jednotlivé cílové skupiny, včetně ilustračních fotografií. Mapa turistických cílů byla vydána ve třech jazykových mutacích (Č/AJ, ČJ/NJ, ČJ/PL) v nákladu 10.000 výtisků od každé mutace a je k dispozici v turistických informačních centrech regionu.

Mapový portál

Pro podrobnější informace o jednotlivých cílech a službách v Mapě turistických cílů lze dále využít mapový portál na internetových stránkách regionu www.cesky-raj.info, který je přímo napojen na datový sklad Libereckého kraje. V první polovině roku byly významně rozšířeny funkce této mapové aplikace. Kromě zobrazení turistických cílů a služeb, pěších a cyklotras, v něm lze vytvářet vlastní výlety a ty pak přetvářet do pdf dokumentů pro tisk.

Trhací mapy osmi turistických oblastí regionu Český ráj

V květnu bylo vydáno celkem osm druhů trhacích map pro oblasti Jičínska, Lomnicka, Novopacka, okolí Rovenska pod Troskami, Semilska, Sobotecka a Dolnobousovska, Turnovska a Železnobrodska. V každé mapě turistické oblasti je vyznačeno několik tipů na pěší a cyklovýlety, turistické cíle a atraktivity daného území formou piktogramů. Zadní strana popisuje turistickou nabídku. Trhací mapy byly vydány v českém jazyce v nákladu 5.000 výtisků pro každou oblast. Jsou určeny výhradně pro turistická informační centra jako nástroj pro poskytnutí bližších informací o území dané oblasti.

Elektronické tipy na výlety

V rámci veřejné zakázky „Propagační materiály Český ráj“ bylo zpracováno celkem 48 elektronických tipů na výlety pro pěší a cykloturisty. Každý tip na výlet obsahuje itinerář, profil trasy, ilustrační fotografie a popis zajímavostí nacházejících se na dané trase. K tipům na výlety byl rovněž vydán cyklo leták, který je dostupný na všech informačních centrech v regionu.

Tipy na výlety jsou k dispozici ke stažení ve formátu *pdf na internetových stránkách regionu:

http://www.cesky-raj.info/cs/sport-a-relaxace/pesi-turistika.html
http://www.cesky-raj.info/cs/sport-a-relaxace/cykloturistika/cyklotrasy.html

Podrobné informace o Prázdninové nabídce pro každý den 2012 lze získat v informačních centrech a na internetových stránkách www.cesky-raj.info, www.ceskyrajdetem.cz.


 

Lucie Rakoušová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress