Hlavní stránka

Lucie Rakoušová

Seznam článků autora na www.ingema.net

Český ráj je zaslíbeným regionem pro filmový turismus

03.01.2015

Území Českého ráje je vzhledem ke své rozmanitosti a ideální dostupnosti z hlavního města zaslíbeným regionem pro filmaře. Ve shrnující studii, která vznikla před dvěma lety, je uvedeno v tomto regionu přes 40 míst, kde se v minulosti natáčela nějaká pohádka či film, a to české i zahraniční produkce. Celkem zde od 50. let minulého století do současnosti vznikla skoro stovka filmů, resp. v tomto počtu filmů či pohádek se Český ráj v nějaké podobě objevuje. Proto byl region vybrán Českou centrálou cestovního ruchu - CzechTourism (dále jen "CzechTourism") mezi regiony, o které se "opře" kampaň, která bude do naší země lákat zahraniční turisty a Český ráj připomene i domácím návštěvníkům.

V diskusi 0 příspěvků Lucie Rakoušová

Monitoring návštěvnosti stezky Greenway Jizera

14.11.2014

V roce 2013 byla dokončena stavba stezky Greenway Jizera v úseku Turnov - Rakousy - Malá Skála - Líšný. Slavnostní otevření stezky proběhlo v prosinci 2013, cyklisté a pěší však stezku využívali od léta.

V diskusi 0 příspěvků Lucie Rakoušová

Tradiční podzimní cyklovýlet podél řeky Jizery

15.09.2012

Město Turnov, Sdružení Český ráj a Obec Svijany ve spolupráci s partnery pořádají v sobotu 22. září cyklovyjížďku s průvodcem nazvanou "Podél řeky za přírodou a historií".

V diskusi 0 příspěvků Lucie Rakoušová

Prázdninová nabídka 2012 pro každý den v Českém ráji

09.07.2012

Sdružení Český ráj ve spolupráci s partnery připravilo již čtvrtý ročník Prázdninové nabídky pro každý den. Ten letošní nabízí 19 nevšedních nabídek zážitkových programů, které budou probíhat v průběhu července a srpna na památkách, v centrech měst, ale i v přírodě. Kromě netradičních prohlídek tak mohou lidé využít soutěže o ceny v přírodním areálu Šťastná země, zapůjčit si za zvýhodněnou cenu lodičky na Jizeře, naučit se základům horolezectví na Kozinci u Železného Brodu, nebo proniknout do tajemství tradičních řemesel v Semilech. Malý výlet do historie obstará každý pátek v Jičíně Valdštejnova polní kancelář na nádvoří zámku.

V diskusi 0 příspěvků Lucie Rakoušová

Respektujme se navzájem, zní z Českého ráje

07.05.2012

Předpolí hradu Valdštejna v Českém ráji jako ideální místo pro prezentaci nového celorepublikového projektu si vybrala Česká Mountainbiková Asociace s partnery. "Přicházíme s aktivitou, která by měla předcházet konfliktům na turistických stezkách, které současně využívají pěší i cyklisté. Nechceme jít cestou represí a třeba cyklistům na některá místa zakazovat vjezd, naší snahou je, aby se obě skupiny navzájem respektovaly," uvedl Václav Volráb, předseda mountainbikové asociace. Vedle této organizace se na projektu podílejí výrobce jízdních kol Amulet Bicycles, Pivovar Rohozec, Klub Českých turistů a Sdružení Český ráj.

V diskusi 0 příspěvků Lucie Rakoušová

Putování po stopách Albrechta z Valdštejna

25.04.2012

Poznejte život a osobnost generalisima císařské armády Albrechta Václava Eusebia z Valdštejna, jehož činy zanechaly nesmazatelné stopy v historii i přítomnosti nejen České země. V roce 2012 se můžeme těšit na nové expozice a celou řadu kulturně-historických akcí a programů, které mají připomenout osobnost Albrechta z Valdštejna a obecně rod Valdštejnů.

V diskusi 0 příspěvků Lucie Rakoušová
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress