Hlavní stránka
Stambacher

Nová prodejní místa regionálních výrobků se značkou Regionální produkt Český ráj

(09.09.2011)

Po delší době se rozšířil seznam míst, kde mohou návštěvníci regionu i místní občané zakoupit kvalitní regionální výrobky se značkou Regionální produkt Český ráj.

V letošní turistické sezóně mohli poprvé návštěvníci Hradu Valdštejn shlédnout ukázky sklářské výroby, které předváděla držitelka značky Regionální produkt Český ráj Iveta Valentová v nové prodejně regionálních výrobků, která rozšířila bohatou turistickou nabídku tohoto tradičního turistického cíle. V prodejně lze zakoupit kromě skleněné bižuterie a figurek také další certifikované řemeslné výrobky, jako jsou dřevěné šperky, či užitková i dekorativní keramika z chráněné dílny. Otevírací doba prodejny je od 9.30 do 17.00 hodin každý den v týdnu do konce srpna.

Svůj sortiment o regionální výrobky z Českého ráje výrazně obohatilo také sezonní Informační středisko CHKO Český ráj v Arboretu Bukovina v Hrubé Skále, jehož provoz zajišťuje občanské sdružení Motýlí louka ve spolupráci se Správou CHKO Český ráj. V informačním středisku je možné zakoupit hrnčířské výrobky, skleněné foukané figurky, výrobky z orobince, devět druhů regionálního piva a mošty z Lažan. Pro návštěvníky je otevřeno každý den v týdnu od 9.00 do 17.00 hodin do konce srpna. Po dohodě je možné arboretum navštívit i mimo otevírací dobu. Občanské sdružení Motýlí louka pořádá v Arboretu Bukovina také řadu tematických akcí pro veřejnost věnovaných přírodě Českého ráje.

Od letošního května má Malá Skála nové sezónní turistické informační centrum, které kromě turistických informací nabízí příjemné posezení u kávy a v neposlední řadě širokou nabídku certifikovaných řemeslných i potravinářských produktů. Zakoupit tu lze mléčné výrobky z Huntířova, mošty z Lažan, svijanské i rohozecké pivo, točenou rohozeckou limonádu, dřevěné šperky, skleněné foukané figurky, bylinné produkty a řadu dalších místních výrobků z Českého ráje a Jizerských hor. Informační centrum pod názvem Infoshop Vejměnek sídlí v roubeném stavení (bývalém vejminku) naproti Boučkově statku v centru obce. Otevírací doba je od úterý do neděle v době od 9.00 do 13.00 a od 15.00 do 19.30 hodin. Otevřeno bude do konce září a v případě příznivého počasí i o víkendech v říjnu.

Nová prodejní místa doplnila již stávající prodejny regionálních potravin, které provozuje Prodejní družstvo regionálních výrobků Českého ráje v Turnově v ulici na Trávnici (otevírací doba: pondělí - pátek 8.00 – 11.30 a 12.30 – 17.00 hodin) a v Liberci v ulici v Úvoze (otevírací doba: pondělí – pátek 8.00 – 17.00). Nově je možné se o sortimentu prodejen informovat na internetových stránkách www.potravinyceskyraj.cz, které nabízejí také možnost on-line objednávky zboží v liberecké prodejně.

Řadu certifikovaných regionálních potravin lze zakoupit v síti prodejen Pekárny Mikula v Turnově a Rovensku pod Troskami a řemeslné výrobky také v dalších turistických informačních centrech Českého ráje.

Certifikát Regionální produkt Český ráj udílí Sdružení Český ráj od roku 2007 po splnění poměrně přísných kritérií, jejichž součástí je i souhlas ostatních certifikovaných výrobců. V současné době má tento prestižní certifikát propůjčeno 37 výrobců, jeho držení musí vždy v daných intervalech obhájit. Podrobné informace o projektu Regionální produkt Český ráj a o držitelích stejnojmenné značky jsou k dispozici na internetových stránkách www.regionalniprodukt.cz.


 

Hana Ledabylová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress