Hlavní stránka

Cyklovýlet podél řeky Jizery

(14.09.2010)

Město Turnov a Sdružení Český ráj ve spolupráci s partnery pořádají v neděli 19. září 2010 cyklovyjížďku s průvodcem nazvanou "Od řeky za pivem a trochou historie". Cyklojízda je určena všem milovníkům cykloturistiky, kteří chtějí navštívit zajímavá místa podél toku řeky Jizery a dozvědět se o plánované cyklostezce a dalších projektech v koridoru řeky. Nenáročná trasa je vhodná pro rekreační cyklisty i rodiny s dětmi.

Cyklojízda se koná u příležitosti Evropského týdne mobility pořádaného Městem Turnov, který od 16. do 22. září nabídne bohatý program pro širokou veřejnost. V letošním roce je Evropský týden mobility zaměřen na téma: "Prodluž si život - buď aktivní!". V pátek 17. září bude uzavřeno náměstí B. J. Horáčka (před KC Střelnice), kde budou k vidění různá vystoupení a prezentace v průběhu celého dne (8.30 - 16.00 hodin). Lidé se mohou těšit například i na Skate a bike show (18. září), v průběhu celého týdne jsou připraveny soutěže a programy pro celou rodinu.

Start cyklovyjížďky v neděli 19. září je v 10.00 hodin na náměstí Českého ráje v Turnově. Pro účastníky je připravena nenáročná trasa Turnov - Přepeře - Ploukonice - Březina - Loukov - Svijany - Příšovice - Nudvojovice - Turnov o délce 26 km. Během cyklovyjížďky bude slavnostně položeno základní "pádlo" pro další rozšíření půjčovny lodí Jizera - Žlutá Plovárna v Přepeřích. Zájemci navštíví s průvodcem kostel v Loukově a znepřístupněné prostory novogotické hrobky knížat Rohanů. Na závěr proběhne exkurze v Pivovaru Svijany, kde se účastníci seznámí s tradiční technologií výroby tohoto piva a také ho ochutnají.

Podrobné informace o cyklovyjížďce lze získat na www.cesky-raj.info nebo na tel. 739 449 510, 481 540 253

Letošní jízda navazuje na sérii úspěšných cyklojízd pořádaných od roku 2007 Sdružením Český ráj a partnery v rámci projektu Greenway Jizera. V rámci vyjížďky, která zčásti kopíruje část trasy budoucí stezky, budou účastníci informování také o aktuálním stavu tohoto projektu.
Cílem projektu Greenway Jizera je vybudovat páteřní cyklostezku podél toku řeky Jizery, která bude součástí tras pro různé druhy bezmotorové dopravy (pěší, vodní atd.). Cyklostezka se stane součástí evropské sítě bezpečných stezek Greenways. V České republice se tak připojí například ke Greenway Praha - Vídeň nebo Moravským vinařským stezkám.


 

Hana Ledabylová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress