Hlavní stránka

Peru

Anglický název: Peru, leží na kontinentu 'Jižní Amerika'
 

Další informace o státě 'Peru' na www.ingema.net

 

K hoře Nevado Huascarán v peruánských Andách

21.12.2015

Uběhl víc než rok od doby, kdy jsme se s mojí ženou Lenkou, mladším bratrem Bédou a švagrovou Marcelou sešli v Orlických horách na chalupě po rodičích. Tenkrát jsem jim tam líčil své zážitky z nejobtížnější expedice mého života - plavby na člunech po řekách z Kanady na Aljašku, které jsem následně vydal v knize pod titulem Severskou divočinou. Když jsme se loučili, smluvili jsme si hned další setkání. Slíbil jsem, že příště budu vyprávět o svém putování z kanadského Severu až do Ohňové země a o druhé plavbě na plachetnicích napříč Tichým oceánem s cílem na Nové Guinei.

V diskusi 0 příspěvků Leoš Šimánek

Po stopách Eduarda Ingriše za svatou Růženkou z Limy - 2.

07.07.2003

V roce 1991, krátce před svými 86. narozeninami, zemřel Eduard Ingriš v nemocnici v nevadském Renu - a jak mi sdělila později jeho paní, několik dní před smrtí se mu záhadně ztratil stříbrný medailónek se svatou Růženkou z Limy, který nosil celý život na krku. Už se nikdy nenašel. Teď po letech, kdy jsem musel cestu z různých důvodů odkládat, se mi konečně podařilo vyjet do Peru. Samozřejmě jsem si umínil, že kromě jiných míst, které jsem chtěl vidět - Machu Picchu, záhadné obrazce na poušti Nazcy, plovoucí ostrovy na jezeře Titicaca - najdu a navštívím hrob svaté Růženky v Limě a že jménem svého přítele pozdravím jeho patronku, ve kterou tolik věřil.

V diskusi 0 příspěvků Vladimír Kříž
San Francisko, Jihlava

Po stopách Eduarda Ingriše za svatou Růženkou z Limy -1.

06.07.2003

Kdo z nás si na trampech u ohně nebo na školních výletech alespoň jednou nezazpíval Niagáru, ti krásnou písničku plnou dálek a teskné touhy? Moc se mi tenkrát líbila, a tak jsem se jednou zeptal kamarádů, kteří ji považovali za jakousi "trampskou hymnu", kdo je vlastně jejím autorem. A poprvé jsem tenkrát uslyšel jméno Eduarda Ingriše, známého a oblíbeného hudebního skladatele z doby mezi dvěma světovými válkami, o kterém se mi podařilo jen zjistit, že "žije někde v Americe". Pokládal jsem to za samozřejmé a přirozené, že autor písně o Niagaře žije v blízkosti své milované řeky, někde daleko za železnou oponou a devatero horami a oceánem. Nepřekonatelně daleko, abych se o jeho osudu mohl dovědět víc. A jen když se zpívala jeho písnička, představil jsem si zadumanou postavu na břehu velké řeky.

V diskusi 0 příspěvků Vladimír Kříž
San Francisko, Jihlava

Příběh mé košile, aneb jak se stát přítelem peruánského admirála.

21.11.2002

...a tak jsem v košili americké pobřežní hlídky cestoval do Peru. Projela se mnou z Limy kolem divoké řeky Urubamby na Machu Picchu. A pak vlakem na jih k bolivíjské hranici na jezero Titicaca, kde jsem navštívil Indiány Urose na plavoucích jezerech z rákosu totory. V malém letadle jsem se proletěl nad pouští, pořídil fotografie i diapozitivy několik desítek metrů velkých opic, kolibříků astronautů a dalších udivujících výtvorů, o kterých tvrdí pan Däniken, že měly sloužit pro orientaci mimozemšťanům. A pak jsme se na večer vraceli zpět do Limy...

V diskusi 0 příspěvků Vladimír Kříž
San Francisko, Jihlava

Peru 2001

10.03.2001

Peru bylo nádherné a poučné. Viděli jsme, co se za 25 dnů dalo vidět. Peru 12.1.-7.2.2001.

V diskusi 0 příspěvků Jana Wünschová

 

Jiné stránky v síti internet:

Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress