Hlavní stránka

Agoda.com

Seznam článků autora na www.ingema.net

Hutongy - tajemství Pekingu.

18.05.2014

Peking patří mezi metropole, kde se nikdy nebudete nudit. Najde se zde něco pro každého. Milovníci umění mohou trávit dlouhé hodiny v Čínském národním muzeu. Obdivovatelé dávných dějin se během putování Zakázaným městem můžou cítit jako za dob dynastií Ming a Qing. Ti kdo se zajímají o nejnovější historii můžou trávit čas na Tienanmen (Náměstí Nebeského klidu) a sledovat čínské turisty jak si dělají vzpomínkové snímky s podobiznou soudruha Mao. Cestovatelé, které zajímá duchovní dimenze Pekingu, by měli navštívit lámaistický chrám Yonghegong - největší buddhistickou svatyni metropole nebo vizitku Pekingu Chrám Nebes. Sportovní nadšenci určitě rádi navštíví olympijský stadion a bazény. Ti, kteří touží po kontaktu s přírodou, můžou putovat přes nespočet parků, včetně obrovského komplexu zahrad v okolí Letního paláce. Z jednoho místa na druhé se snadno dostanete na kole. Kdykoliv se cestou můžete zastavit na něco dobrého na zub v jedné z četných hospůdek. Město žije rychle, oslněno světly neonů a motorek, všechno je zde velké, vysoké, široké. Ti, kteří hledají klidnější tvář Pekingu, by však měli podniknout procházku čtvrtěmi zastavěnými hutongy.

V diskusi 0 příspěvků Agoda.com

Doprava v thajském městě Chiang Mai (Čiang Mai) a okolí

19.10.2013

Město Chiang Mai se nachází na severu Thajska a je známo především díky velkému množství chrámů ale i jako vynikající výchozí bod pro výlety do blízkých hor. Chiang Mai, velké asi jako Plzeň, sice nemá tak důmyslnou dopravní infrastrukuru jako dvanáctimilionový Bangkok, ale i zde najdete dobře fungující systém umožňující rychlé cestování po celém městě.

V diskusi 0 příspěvků Agoda.com
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress