Hlavní stránka

Estonsko

Anglický název: Estonia, leží na kontinentu 'Evropa'
 

Další informace o státě 'Estonsko' na www.ingema.net

 

Muzeum piva v Tartu

15.09.2019

Město Tartu v Estonsku je známé spíš jako univerzitní město s dlouhou tradicí. Dnes však je i místem vhodným k návštěvě z pohledu cestovního ruchu nebo místem působení "konstruktéra" poledníkového oblouku Struveho či vazbou s naší zemí přes polního maršála de Tollyho, velícího v bitvě u Chlumce, který tu má okázalý pomník. Další nová atraktivita spočívá v Pivním muzeu firmy A. le coq.

V diskusi 0 příspěvků Ivan Farský
Zeměpisné sdružení

Struveho poledníkové měření

06.09.2008

15. července 2005 byl zapsán do seznamu kulturního a přírodního dědictví UNESCO významný duchovní počin vedoucí k přesnému měření naší planety - Struveho poledníkové měření z let 1816 až 1855. V té době byla pod vedením ruského učence německé národnosti vytvořena jedinečná triangulační síť, na jejímž základě bylo možné vypočítat základní údaje o délce části poledníku.

V diskusi 0 příspěvků Ivan Farský
Zeměpisné sdružení

V národním parku Lahemaa

14.01.2008

Národní park Lahemaa se rozkládá na severu Estonska, východně od hlavního města Tallinu. Byl založen v roce 1971. V národním parku, jehož plocha představuje 725 km2 (z toho 474 km2 připadá na pevninu), je chráněn zejména krajinný ráz a ekologická biodiverzita baltského příbřežního území. NP Lahemaa patří k největším lesním chráněným oblastem Evropy.

V diskusi 0 příspěvků Ivan Farský
Zeměpisné sdružení

Oandu - naučná stezka v Estonsku

09.08.2007

Naučná stezka Oandu se nachází na severu Estonska v Národního parku Lahemaa. Velmi zajímavý prostor této lesní chráněné oblasti leží u silnice ze Sagadi do pobřežní Altji. Vlastní park Lahemaa patří k největším lesním chráněným oblastem v Evropě.

V diskusi 0 příspěvků Ivan Farský
Zeměpisné sdružení

Tallinn - Estonsko

06.07.2006

Jedním z pokladů kulturního dědictví světa je historické jádro estonského Tallinnu, jeho Staré Město. Pojďme se sem spolu vypravit na krátkou virtuální procházku. Začněme v srdci Starého Města, na Radničním náměstí.

V diskusi 0 příspěvků Ivan Farský
Zeměpisné sdružení

Paldiski - Estonsko

03.05.2006

Při cestách do Pobaltí často míjíme pozoruhodná místa, která mnohdy nejsou ani zmíněna v turistických průvodcích. Takový osud má i někdejší sovětská základna atomových ponorek v estonském Paldiski. Historie místa je však mnohem starší a obsáhlejší než zmíněná funkce. Nabízíme čtenáři malou "procházku" tímto pozoruhodným a na pohled i hezkým místem.

V diskusi 0 příspěvků Ivan Farský
Zeměpisné sdružení

Tartu - Estonsko

13.01.2005

Tartu je druhým největším estonským městem. Má více jak 100 000 obyvatel (2003). Nachází se 185 km jihovýchodně od hlavního města Tallinnu.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Peipsi

18.11.2004

Jezero Peipsi Rusové pojmenovali jako Čudské.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Tallinn

26.09.2004

Tallinn je překrásným středověkým městem s dlážděnými ulicemi, současně je městem moderním, živoucím. Na březích jedné ze zátok Finského zálivu žije (2003) přes 415 000 obyvatel, tj. 30 % obyvatel země.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress