Hlavní stránka

Jeskynní koncert na Baleárech

(06.02.2008)

Doputovali jsme na našich cestách po Mallorce k místu, které se nazývá Corpo Christo, tedy v překladu Tělo Kristovo. Tato lokalita je proslulá jedněmi z největších jeskyní na světě. Navštívil jsem už v životě všelijaké jeskyně, počínaje naším krásným Moravským krasem, dále třeba Postojensku Jamu ve Slovinsku, rumunské krasové jeskyně v Banátu či až třeba na vzdálené Kubě jeskyni Cuevas del Indio. Toto vše vyjmenované je tak trochu o "něčem jiném". Čím jsou jeskyně v Corpo Christo tak výjimečné?

Nebudu Vás dlouho napínat. Se zatajeným dechem vstupujeme do ohromných a chladných jeskynních prostor, ještě dobře, že jsem si vzal s sebou svetr. Cestou prohlížíme všechny ty stalagmity a další podzemní krásy, které neodmyslitelně patří k jeskyním. Přicházíme po chvíli k místu, kde mohou pohodlně sedět desítky návštěvníků, svědků neobvyklého divadla. Nezapomenutelná "show" začíná!

Po podzemní říčce se blíží dvě bárky s veslaři, připlouvají jakoby z dálky a kužely reflektorů doslova vyhmátnou v pravý okamžik aktéry této překrásné podívané.

Na jedné z bárek je umístěno něco jako harmonium, za kterým sedí umělec a koncertuje. Krásný pocit je umocněn citlivě vybraným repertoárem. Právě za tónů nádherných Hoffmannových Povídek z Vídeňského lesa mizí obě bárky v dáli. Zvuky vesel dopadajících na vodní hladinu dokreslují tuto kouzelnou atmosféru.

Bohužel vše krásné jednou končí a musíme putovat dále, bohatší o neopakovatelné zážitky z krasových míst!


 

Bohumír Krepčík
Zeměpisné sdružení

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress