Hlavní stránka

Stopem přes tři oceány 5

(18.01.2005)

Konečně nadešel čas kdy se měl dělat poslední nástřik lodě a tak jsme museli par dnů počkat, aby natěrači měli na práci klid a my jsme jim tam pořát nechodili a neprášili. Dnes je pátek a zítra začíná týdenní jachtařský týden na ostrově Malolo Lai Lai, který je asi 3 hodinky plavby odtud. Rixzene řekla, že nemůžeme pár dní pracovat a že by jsme toho měli využít a někam se podívat.

Harold, americký jachtař, kterému jsme před pár dny pomohli s vyměněním starých stěžňů za nové, také odplouval na ostrov Malolo, aby se tam občerstvil a pobavil při slavnostech jachtařského týdne. Za naši pomoc nám nabídl plavbu a pobyt na jeho historické lodi na ty dva dny co budeme na ostrově.

Dlouho jsme neváhali a kolem třinácté hodiny jsme vypluli. Loď Harolda je ‘schooner’. Je to typ historické lodě se dvěma stěžni s tím, že přední je kratší než ten hlavní. Plachty má čtvercové na rozdíl od moderních trojúhelných. Je to historická, dřevěná a moc pohodlná loď. Do přístavu Muscat Cove jsme připluli těsně před západem slunce a tak jsme ještě měli čas si s pivem v ruce vychutnat nepopsatelnou scenérii krásného západu slunce z opuštěného ostrova uprostřed Tichého Oceánu.

Po krásné podívané jsme se všichni odebrali k baru. Nakoupené suroviny jsme si pak ugrilovali na veřejném grilu hned vedle baru, který měl tvar kruhu, pravděpodobně, aby se tam vešlo více lidí. Snažil jsem se nestrávit moc času právě u zmíněného baru. Noc se může hodně prodražit, i když všechny nápoje stály tři dolary, což je na zdejší bary docela levné.   

Pirátský den, první den zábavy spojené s jachtařským týdnem na Malolo Island… Tento den je dedukovaný známým korzárům a pirátům, kteří dlouho ovládali moře a oceány. Pirátský den je zábavná část jachtařského týdne a bylo vidět, že si ho všichni moc užili. Všichni účastníci se vymódili do něčeho pirátského ať už to je klapka přes oko, či krajková košile, šavle, kožená vesta, či typicky pirátské kalhoty. Poté piráti osedlají své lodě a vyplují do boje. Cílem je ostrov Beachcomber, 3 hodiny plavby. My jsme byli jistě nejlepší piráti se starou dřevěnou lodí, ze které jisté šel strach s námi na palubě. Bylo nás celkem 14. Ash, Joel, Herold, Craig a já a potom jsme s sebou ještě měli 9 lidí, které jsme předešlou noc potkali u baru. Už ani nevíme jak se to seběhlo, ale prostě jsme je pozvali na pirátskou plavbu. Nikdo si toho moc nepamatuje, ale když ráno přišli k lodi, jistě jsme je pozvali. 

Jako munici proti ostatním pirátům jsme používali namočené role toaletního papíru, které se krásně roztříští o pirátské plachty ostatních lodí. Kbelíky mořské vody, špagety a další nepříjemné věci se také vrhaly proti nepřátelským plavidlům. Kvanta rumu se konzumovala celé tři hodiny plavby k ostrovu Beachcomber a tak si umíte představit jak všichni vypadali, když jsme tam v poledne dorazili. Na pláži malebného ostrůvku obehnaného koralovými útesy už hořel oheň na naše uvítání. 

Po vystoupení z malého člunu, který nás z jachty dopravil až na pláž se na nás vrhli zorganizovaní domorodci, obyvatelé ostrova, ale i turisti, kteří tam zrovna byli. Ze srandy nám chtěli dát najevo, že piráty nemá nikdo rád. Po male šarvátce na pláži a malém monoklu, který jsem utržil, jsem se dopotácel k další části uvitacího ceremoniálu. Přechod přes vysypané kokosové ořechy v mém stavu byl trochu obtížný a tak jsem s sebou hned fláknul a pokračoval jsem dál s krvavým kolenem. Dalším pokračováním už bylo jen vypití panáka místního rumu o 58% alkoholu a pak už cesta vedla rovnou k baru. Oběd, tanec, hry, smích, zábava… čas utekl hodně rychle a my jsme už zase šplhali zpět na pirátskou loď, abychom to stihli zpátky na ostrov Malolo v rozumnou hodinu. Plavba nazpět byla proti větru a tak to bylo trochu nepohodlné, což nikomu nevadilo. Všichni byli rádi, že po tolika rumu ještě žijí.

Stopem přes tři oceány 1

Stopem přes tři oceány 2

Stopem přes tři oceány 3

Stopem přes tři oceány 4


 

Martin Duda

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress