Hlavní stránka

Umag - Istrie

(10.02.2005)

Městečko se nachází na úzkém výběžku západního pobřeží Istrie. V městských domech se zachovaly stopy gotických, románských i barokních stavebních prvků. Jižní strana výběžku vytváří mělkou zátoku, na jejíž zalesněné straně je turistická část s hotely, kempy, kasinem, apartmány, restauracemi, butiky, sportovními a zábavními centry.

Za městem se nachází tenisový areál s více jak 30 kurty, kde se v létě každoročně koná turnaj ATP "Croatia open". Širší rekreační oblast tvoří Umažská riviéra začínající na severu u ústí řeky Dragone a zahrnující několikakilometrovou oblast přilehlých zátok. Sem patří moderní středisko Punta, které bezprostředně navazuje na Umag, dále se nacházejí střediska Stella Maris a Katoro (po cestě jezdí turistické vláčky). Vzdálenější jsou Savudrija (nejsevernější s nejzápadnějším majákem a kaplí sv. Ivana původem z 11. stol., přebudovaná v 19. stol.)a Kanegra. Odtud lze pozorovat slovinské a italské pobřeží a při příznivých povětrnostních podmínkách i zasněžené vrcholky Alp. Pro turisty z České republiky je tato severozápadní část Istrie nejlépe dopravně dostupná vlastní i autobusovou dopravou.


 

Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress