Hlavní stránka

Pyramida k rozjímání i pro zdraví

(10.05.2016)

Jistě se mnou budete souhlasit, že mezi nejzajímavější a zároveň nejzáhadnější stavby světa patří egyptské pyramidy. Ne nadarmo byly zařazeny mezi sedm divů světa a dodnes všechna jejich tajemství nebyla odhalena. Už jako kluk jsem doslova hltal knížky, které o nich psaly - byla to například kniha pana Zamarovského "Jejich Veličenstva pyramidy". A nakonec se mi poštěstilo je v Egyptě časem i navštívit, podívat se dovnitř a dokonce na jednu z nich i kousek vylézt, než mě odehnal nevrlý strážce a pohrůžka jeho bičem. To ale až po mnoha letech. Mezitím ještě jako kluk jsem mohl v době hluboké totality obdivovat malou pyramidu, která se najednou objevila za výlohami obchodů a mohl si ji za pár korun koupit každý.

Dal si ji patentovat jistý český vynálezce - a ta pyramida zázračně ostřila žiletky, malé nůžky nebo nože, které se pod ni vložily. Velice mne to zaujalo, ovšem já se tehdy ještě nemusel holit a tak jsem si tu pyramidu nekoupil. Vzpomněl jsem si na ni až před pár lety, kdy se o zvláštní síle pyramidální energie začalo znovu psát a kdy jsem si mohl pyramidu sám sestavit z modelu v jednom z časopisů. 

Kupodivu fungovala, ostřila mi a dodnes ostří rotační frézky holícího strojku, nůžky i nože. A tak jsem přivítal se zájmem zprávu, že pyramidální energie má zřejmě velmi kladný vliv i na lidský organismus, že harmonizuje energetická centra v těle, pomáhá likvidovat energetické bloky a nastartovat v těle sebeléčivý proces. Roztáčí tzv. čakry a tím dochází k odstranění psychosomatických potíží. Jednoduše řečeno - nabíjí člověka energií, která je pro nás potřebná a která nás udržuje v dobré kondici. A že možnost si to vyzkoušet máme už i u nás v České Republice, na Českomoravské Vysočině, kde takovou pyramidu nechal podle svých návrhů a propočtů postavit známý astrolog a léčitel pan Emil Havelka. 

Z Jihlavy, odkud sem mám dnes namířeno, je to zhruba 27 kilometrů přes kopce a lesy Vysočiny, kdy se pak nakonec přede mnou otvírá malebná krajina s několika rybníky a nad jedním z nich bělavá stavba pyramidy. Jen na dohled je nedaleký městys Bohdalov s pěkným kostelem a náměstím, kde typická stylová hospoda nabízí návštěvníkům staročeská jídla. 

Ale já teď vjíždím do parkoviště u pyramidy, která se mi zdá na pohled docela malá. Ale není. Při své rozloze přes 19,5 metru a výšce 12 a půl metru v sobě pojme v přízemí recepci a prodejnu s mnoha produkty z rakytníku - čaji, džůsy atd. A také s "pyramidální vodou", která je prý nabita pyramidální energií a která přivádí energii do těla. Osvěžuji se lahodným džůsem z rakytníku a pak už mohu vystoupat nahoru. 

Jak jsem informován, byla pyramida postavena bez použití hřebíků či jakýchkoli kovových spojů, které by rušily. Pod jejím vrcholem je umístěn velký krystal křišťálu. 

V horní části pyranidy je 14 lehátek, kde se medituje a relaxuje zhruba 30 minut. A mohu potvrdit, že je to doba, kdy se člověk může oprostit od starostí všedního dne a problémů a soustředit se jen na příjem energie odkudsi z vesmíru a nebo jen odpočívat a vnímat klid a pohodu, vdechovat vůni dřeva a myslet na les a krajinu kolem. 

Ta blízká je krásná a hodná návštěvy. Samozřejmě především okolní lesy, v létě rybníky a pro milovníky historických památek blízký Žďár nad Sázavou. Já teď využívám toho, že mám ještě trochu času a vydávám se do poutního kostela sv.Jana Nepomuckého na Zelené Hoře u Žďáru. To je skutečně zážitek. 

Kostel byl vybudován roku 1722 podle projektu J.B.Santiniho a je pokládán za jeho vrcholné dílo. Není možné tady neobdivovat jeho nádhernou práci, založenou na symbolickém čísle 5 - oltářů, kaplí, zlatých hvězd - prostě krása, která uchvátí a která nemá obdoby. Při prohlídce kostela a okolí zjišťuji, že kupodivu pominuly alespoň pro dnešek všecky starosti a bolesti, že se cítím nějak lépe a oprostěn od starostí, které nás obklopují. Ale právě tohle je asi cíl rozjímání a relaxace i pod pyramidou, kde opravdu cítím průnik energie do těla jako vpichy drobných jehliček do dlaní a chodidel... Samozřejmě - někdo víc, někdo méně. A někdo třeba vůbec. Ale to už záleží asi i na tom, s jakou vírou a vůlí sem přicházíme. Jako ostatně kamkoli. Já v její sílu a moc teď už věřím.


 

Vladimír Kříž
San Francisko, Jihlava

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress