Hlavní stránka

Lázeňský pobyt Po stopách Dušana Jurkoviče z Lázní Luhačovice je Hitem sezóny 2015

(28.04.2015)

Lázeňský pobyt - Po stopách Dušana Jurkoviče - byl oceněn Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy jako HIT sezóny pro rok 2015. Soutěž byla vyhlášena již pošesté. Ocenění převzal zástupce akciové společnosti Lázně Luhačovice Ing. Dalibor Chrastina, zástupce vedoucího oddělení marketingu a prodeje, na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší produkt turistické oblasti Východní Morava. Vyhlášení se konalo na závěr Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava, v úterý 10. února 2015, ve Starém Městě.

D. Chrastina k získání ocenění řekl: "Produkt Po stopách Dušana Jurkoviče je kombinací relaxačního pobytu s poznáním nejvýznamnějších staveb tohoto slovenského architekta nejen na Moravě, ale i na Slovensku. Součástí pobytu je i relaxační program s garancí využití přírodního zdroje. Cílem je oslovit nové klienty, kteří jsou aktivní a zároveň se zajímají o kulturu, historii a architekturu. Hlavními důvody, které rozhodly o sestavení tohoto pobytu, jsou rostoucí počty slovenských hostů, kteří mají zájem o odkaz jejich nejznámějšího architekta, zvyšující se zájem médií o tuto oblast, ale i množící se žádosti zahraničních odborníků z oblasti architektury a historie o prohlídku lázní a to ze Slovenska, Austrálie, Kazachstánu, Švýcarska a dalších zemí a v neposlední řadě také počty hostů, kteří absolvují naší společností organizované prohlídky s výkladem o stavbách Dušana Jurkoviče."

Lázně Luhačovice - foto: L. Pecold

Lázně Luhačovice - foto: L. Pecold

Dodal, že Jurkovičův odkaz v Luhačovicích byl také jedním z důvodů, proč Česká republika podala návrh na zařazení Luhačovic na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. S tím zatím neuspěla, ale nabízí se další možnost a to ve společném projektu předních evropských lázní, který by měl být připraven během dvou let.

Lázně Luhačovice - foto: L. Pecold

Lázně Luhačovice - foto: L. Pecold

"Pobyt samotný plní také funkci propagační, protože myšlenka setkávání Slovanů v Luhačovicích je velmi dobrým komunikačním tématem jak pro tuzemský trh, tak i pro Slovensko. Pro odborné skupiny, které preferují především poznávací část, lze délku pobytu dle požadavků zkrátit na 4 - 5 dní. Rodiny s dětmi mohou k ubytování využít i depandanci Jurkovičova domu - vilu Alpská růže, která je pro rodinnou dovolenou z hlediska ubytování nejvhodnější. Účastníci se během pobytu seznámí s hlavními Jurkovičovými realizacemi v Luhačovicích (Jurkovičův dům, Jestřabí, Říční a sluneční lázně atd.), na Sv. Hostýně (Křížová cesta), v Rožnově pod Radhoštěm (rozhledna), na Pustevnách (Libušín, Maměnka), v Brně (Jurkovičova vila), na Bradle (mohyla M. R. Štefánika) a také ve Skalici (Slovenský dom).

Lázně Luhačovice, Jurkovičův dům - foto: L. Pecold

Lázně Luhačovice, Jurkovičův dům - foto: L. Pecold

Relaxační program obsahuje mimo jiné také přírodní uhličitou koupel v historické tzv. zlaté vaně z počátku 20. století, kterých bylo v původním Jurkovičově domě 82. Jedná se o jedinou původní vanu v Luhačovicích, která je i v dnešní době aktivně využívána lázeňskými hosty.

Lázně Luhačovice, Jurkovičův dům - foto: L. Pecold

Lázně Luhačovice, Jurkovičův dům - foto: L. Pecold

V balneočásti jsou zachovány i další původní prvky navržené přímo Dušanem Jurkovičem - originální lehátka, sedačky, židle, věšáky, toalety se zrcadlem nebo stolky s keramickou deskou," konstatoval D. Chrastina.

Dále poukázal na to, že akciová společnost Lázně Luhačovice má nezanedbatelnou výhodu v tom, že Jurkovičovo dílo zde návštěvníci mohou nejen obdivovat, ale v jeho budovách mohou i po více než sto letech strávit nezapomenutelný lázeňský pobyt. Jurkovičův dům**** nabízí luxusní ubytování v pokojích s dobovým nábytkem v samém srdci lázní. Všechny služby jsou pod jednou střechou a hosté mají volným vstup do bazénu a whirlpoolu. Oceněný produkt je nabízen celoročně od 1. 3. 2015 do 30. 11. 2015. Minimální počet účastníků je 6 osob.

Lázně Luhačovice - foto: L. Pecold

Lázně Luhačovice - foto: L. Pecold

Lázně Luhačovice, a.s., jsou pravidelně oceňovány za své produkty a služby. Letos již potřetí za sebou uspěly v soutěži Velká cena cestovního ruchu 2014/2015, když získaly první dvě místa v kategorii nejlepší lázeňský a wellness balíček. Vloni rovněž získaly Cenu poroty v soutěži Hit sezóny 2014 za pobyt Regenerace zad a kloubů v lázeňském hotelu Palace **** v Luhačovicích.

Luhačovice jsou čtvrté největší a jedny z nejkrásnějších lázní v České republice. Najdete je v malebném údolí nedotčené přírody chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Jedinečné prameny řadí Luhačovice mezi jedny z nejlepších léčebných lázní v Evropě v léčbě dýchacích cest, pohybového aparátu a dalších onemocnění. 

Systematické využívání minerálních pramenů pro léčebné účely má více než 300 letou tradici. Architektura Luhačovic má nenapodobitelný a neopakovatelný ráz, který jí vtiskl slovenský architekt Dušan Jurkovič.

Lázně Luhačovice, a.s., je největší lázeňskou společností v Luhačovicích. Nabízí 1300 lůžek v 6 hotelech, 8 penzionech a dvou dětských léčebnách. Společnost spravuje 11 minerálních pramenů včetně Vincentky a garantuje jejich využití pro lázeňské léčebné procedury. Lázně Luhačovice, a.s., a Léčebné lázně Jáchymov a.s. společně tvoří největší lázeňskou skupinu v České republice Spa & Wellness Nature Resorts.


 

Katarína Arvayová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress