Hlavní stránka

Odřený loket od slona

(19.03.2010)

Večer jsme si vyšli na procházku a potkali slona na hlavní ulici ve velikém provozu kousek od nás. Viděla jsem, jak mu jeden člověk dal veliký trs banánu a on to slupnul jako malinu a snažil se dál chobotem ukrást pouličním zelinářům něco dalšího na zub.

Šla jsem koupit pár banánů, abych mu to mohla taky dát a než se otočím, Mirek už leze na slona. Slon si vzal ode mě banány a pak mu chlápek dal povel, ať se sníží a zalomí zadní nohu, abych na něj mohla vylézt taky. Strávili jsme na slonovi pár minutek a posunuli se o pár metrů a řekli jsme slonaři, že to stačilo, že chceme slézt. 

Mirek si pro něj připravil 100 rupií, jenže to bylo slonaři málo a chtěl po nás 1000 rupií, jinak že slonovi nedá pokyn, abychom se dostali dolů. To se zase nelíbilo Mirkovi. Načež se situace trochu vyhrotila, říkal nám, že můžeme skočit dolů, jenže to není jen tak z té výšky. Mirek vzal výhružně do ruky klacek na pohánění slona, ale to slonaře nerozhodilo. Sázel na to, že se sice možná Mirek pokusí dostat dolů, ale já v minisukni a perličkových sandálkách se budu bát.

No, musím uznat, že se mi trochu srdce rozbušilo, je to fakt výška. Nakonec slonař slezl a nechal nás nahoře. Jakmile jsem viděla, jak to bez problémů udělal, tak jsem se zvedla a udělala to podle jeho vzoru. S tím slonař asi nepočítal. Slon má pod ocasem provaz a docela se dá kolem toho provazu spustit dolů a zbytek skočit. Bylo to docela v pohodě, akorát jsem si trochu odřela loket o jeho kůži. Jak to slonař viděl, tak mě trochu přidržel a Mirka taky, takže stovku nakonec dostal. 

Člověk se jde projít a zažije takovýto zážitek. Tohle se Vám nikde jinde než v Indii nestane.


 

Renáta Lorišová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress