Hlavní stránka

Tanzanie

Anglický název: Tanzania, leží na kontinentu 'Afrika'
 

Další informace o státě 'Tanzanie' na www.ingema.net

 

Zanzibar - ostrov koření, ryb a delfínů

19.06.2012

Jedním z nejnavštěvovanějších ostrovů černé Afriky je určitě Zanzibar. Tento ostrov oplývá krásnými plážemi, kulturními památkami i dalšími atrakcemi, díky nimž se stal oblíbenou prázdninovou destinací.

V diskusi 0 příspěvků Petr Daubner

Zanzibar, Stone Town

17.02.2010

Korálový ostrov Zanzibar s délkou 85 a šířkou 35 kilometrů se nachází při 6. stupni jižní zeměpisné šířky v Indickém oceánu při východním pobřeží Afriky asi třicet kilometrů od tanzánijské pevniny. Odděluje je Zanzibarský průliv. Hlavním městem ostrova Zanzibar, který sám má rozlohu 1658 km čtverečných, je přístav Zanzibar s historickým centrem Stone Town.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Zanzibar - tanzánský ostrov koření

29.05.2007

Ostrov Zanzibar se nachází při 6. stupni jižní zeměpisné šířky v Indickém oceánu při východním pobřeží Afriky asi 31 kilometrů od tanzánské pevniny - odděluje je Zanzibarský průliv. Za hlavní město Zanzibaru je považován přístav Zanzibar s historickým centrem Stone Town.

V diskusi 0 příspěvků Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Islám v Tanzanii

27.02.2007

Úředním jazykem Tanzanie je svahilština, která má množství přejatých slov z arabštiny. Nejstarším důkazem arabského muslimského vlivu na oblast dnešní Tanzanie je mešita v Shanga na ostrově Patta, která prokazatelně existovala již v roce 830. Ibn Battúta napsal o své cestě do východní Afriky v roce 1332, že se tam cítil jako doma.

V diskusi 0 příspěvků Jan Bína
Zeměpisné sdružení

Črty ze Zanzibaru

05.01.2002

Tanzanii jsem od roku 1985 navštívil třikrát a samozřejmě nevynechal žádnou turistickou atrakci, za kterou se ženou novodobí cestovatelé: Dar es Salaam, okolí Kilimanžára, kráter Ngorongoro, největší africké jezero Ukerewe (Viktoriino), jezero Tanganjika a ovšem i perlu pobřeží - Zanzibar. Tanzanie se skládá ze dvou částí: z obra Tanganjiky a z trpaslíka Zanzibaru, ležícího u jeho nohou v průzračných vodách Indického oceánu. Od dávných dob se tyto dvě země doplňovaly. Jednou převládala moc pevniny, podruhé bylo centrum celé oblasti na ostrově.

V diskusi 0 příspěvků Miroslav Šnejdar
Zeměpisné sdružení
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress