Hlavní stránka

Kanárské ostrovy - La Gomera, Španělsko - 1.

(12.07.2007)

Ostrov La Gomera, s rozlohou 369 km čtverečných a 30000 obyvatel (2006), vznikl velkým sopečným výbuchem podobně jako ostatní Kanárské ostrovy. Je ale jediným, kde byly zaznamenány poslední erupce počátkem čtvrtohor (podle vulkanologů zde došlo k poslednímu sopečnému výbuchu před 5 miliony let). Nejstarší zóny ostrova jsou staré přes 20 milionů let.

Ostrov má kruhový tvar s průměrem 27 km, je výškově velmi členitý. Jeho velikost se erozí a mořskou abrazí stále zmenšuje. Pobřeží má délku 98 kilometrů, pláže však nezaujímají ani 1 procento! Proto sem návštěvníci přijíždějí spíše na jednodenní výlety z Tenerify nebo Gran Canarie, vyjímečně obyvatelé ze sousedního El Hierra či La Palmy při obchodní cestě většinou dále na sousední ostrovy nebo do Španělska, nikoliv na delší dobu (zatím chybí pro potřeby moderního cestovního ruchu 21. století nutná infrastruktura, dopravní, ubytovací i stravovací možnosti). 

První silnice na ostrově spojila na jihovýchodě ležící San Sebastián del la Gomera se severovýchodní Hermiguou až v roce 1950. Na ostrově snad neexistuje rovný úsek silnice delší než 100 metrů, silnice neustále stoupají či klesají a proto jsou zde velmi časté serpentiny, doslova pochoutka pro řidiče. Pro turisty (zejména ženy) jistě nezapomenutelný zážitek. O prožitku z jízdy na Gomeře vypráví legenda o setkání kněze a řidiče autobusu v nebi. Řidič si již dávno užívá nebeského ráje, zatímco kněz stojí před branami a stěžuje si, že je to nespravedlivé, že on celý život sloužil Bohu a musí čekat a řidič si už užívá rajských požitků. Řidič mu vše snadno vysvětlil, když mu řekl: "Ty, když jsi kázal v kostele, tak všichni klimbali, ale já když jsem vozil po Gomeře turisty, tak se všichni modlili!"

Do historie se La Gomera zapsala díky Kryštofu Kolumbovi. Ten odtud vedl své první tři cesty do Západní Indie. Poprvé odtud odplul po doplnění zásob a opravě poškozeného kormidla Pinty po šesti dnech pobytu dne 6. září 1492 západním směrem. "Směsi námořníků", jak ostříleným mořským vlkům, tak i bývalým pirátům a trestancům, se moc odjet nechtělo, protože v době jejich pobytu na tomto ostrově soptila zatím naposledy sopka Pico del Teide na sousedním ostrově Tenerifa a oni tento jev považovali za špatné znamení. Podruhé odtud odjel o 13 měsíců později a potřetí v červnu roku 1498. I po více jak pěti stoletích je v hlavním městě ostrova Kolumbův duch přítomen. Ulice ve městě nesou jména podle jeho tehdejších lodí - Santa Maria, Niňa a Pinta. V zátoce u San Sebastiánu de la Gomera i dnes kotví desítky jachet čekajících na dobrý vítr pro svojí dalekou cestu napříč Atlantikem. Protože se na ostrově nenachází žádné vhodné rovné místo, nebylo dosud vybudováno letiště pro mezinárodní provoz. Nemohou zde přistávat proudová letadla. Je zde jen malé letiště, na jihu ostrova, zaříznuté do úbočí skály. Dráha byla zčásti nasypána horninami a zarovnána. Stavba byla dokončena v roce 1999, hrazena byla z prostředků EU (náklady byly asi 200 milionů Kč). Letiště má jednu dráhu dlouhou 1450 metrů a slouží pro malá turbovrtulová letadla. Denně fungují pouze tři linky. Jedna na Gran Canarii a dvě na Tenerifu a zpět. Budoucnost vybudování mezinárodního letiště je otázkou dalších investic. Technologie s ukotvením betonových pilotů do mořského dna a prodloužení přistávací a startovací dráhy nad mořskou hladinu je známá a byla již tak vybudována letiště např. na Gibraltaru či Madeiře. 

Proto zatím většina turistů přijíždí trajekty z jihu ostrova Tenerife z přístavu Los Cristianos. Existují i spojení s ostrovy El Hierro a La Palma (zahraničními turisty téměř nevyužívané), také existuje kabotážní doprava mezi San Sebastianem de la Gomera a přístavy Playa Santiago, Vueltas. Z Playa Santiago a Vueltas jsou pro turisty organizovány exkurzní plavby na severozápad do oblasti Los Órgános, kde se nachází skalnatý útvar vysoký 80 a dlouhý 200 metrů připomínající organové píšťaly. V současné době je nejvíce využíván katamarán společnosti Fred. Olsen Express pendlující mezi Los Cristianos a San Sebastianem de la Gomera. Plavba dlouhá něco málo přes 30 km trvá necelých 40 minut. Klasickou lodní přepravu zajišťují pomalejší, ale také levnější, Benchijigua Express nebo Bonanza Express. A jak je to na La Gomeře s vodou? Asi dvě třetiny pocházejí ze vzdušné vlhkosti. Každodenně přicházejí od severu vodou nasycená oblaka, ta však zůstávají ve výšce 800 až 1000 metrů n. m. Rostlinstvo do sebe vlhkost z nich absorbuje. Pro pitnou vodu jsou využívány desítky malých nádrží vybudovaných na malých potůčcích stékajících z hor. Poslední dobou začíná být i zde zřetelný nedostatek vody. La Gomera leží 400 kilometrů západně od jižního Maroka. Často sem zavanou ze Sahary horké vzdušné proudy (v suchých zónách naprší jen mezi 100 až 160 mm srážek ročně). 

Ekonomický význam má pěstování banánovníků, Kanárských palem na výrobu medu, manga, avokáda, papáji, cukrové třtiny a zeleniny. Pracovní příležitosti ve službách přináší i cestovní ruch (jeho potenciál zatím není dosud plně využit).

Související články:
Tenerife - Pico del Teide
Puerto de la Cruz - Tenerife
Kanárské ostrovy - La Gomera 1
Kanárské ostrovy - La Gomera 2
Loro Parque v Puerto de la Cruz - Tenerife


 

Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress