Hlavní stránka

Indický výlet

(10.03.2010)

Jeli jsme na výlet k moři, kousek pod Bombaj, od nás přímo na západ. Nějak se nám ten výlet tentokrát ale moc nevydařil.

Štrachali jsme se tam několik hodin s vidinou koupání na písečné pláži, jenže ona to tak úplně písečná pláž nebyla, vlastně byla taková bahnitá, takže jsme si pouze nechali vlnama ošplouchat kotníky, bahno nám přitom zalezlo za nehty. 

Pak jsme se ještě prošli borovicovým hájem lemovaným odpadky a pozorovali davy Indů, jak dovádí v tom bahně a postávají ve vodě (oni plavat neumí), hrají kriket a oddávají se různým plážovým radovánkám kousek od mořem vyvrženého hnijícího delfína a suchého hada. 

Sem tam tu sotva stáli zbědovaní koně a jejich majitelé se nás snažili nalákat na plážovou projížďku. Na cestě zpět si ještě Mirek dal Chicken masalu, ze které mu při pozření prvního sousta vytryskly slzy, jak to pálilo a pak už vůbec necítil, co jí a nato jsme frčeli zase pár hodin domů.


Udělali jsme taky pár fotek té německé pekárny po výbuchu teroristické bomby v Pune. Nejde to pořádně vidět, stále je to zahaleno plachtama, ale jde tam vidět, jakou bomba udělala díru do zdi.

V pondělí bylo volno, protože byl svátek a ve městě se konal festival barev a tak jsme vyrazili do ulic. Nic moc extra se ve městě nedělo, jen jsme potkávali skupinky různobarevných lidí a tak jsme u nich na chvíli postáli, trošku jsme je ještě přibarvili práškovýma barvami z pytlíčků, které u sebe měli, oni zase na oplátku nás a řekli jsme si "Happy Holi" a zase šli hledat další skupinku. Nepodařilo se nám zjistit hlubší význam a kořeny tohoto svátku.


 

Renáta Lorišová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress