Hlavní stránka

Cestování podle filmových hitů roku 2017. Vydejte se po stopách Konga nebo Mumie

(29.05.2017)

Letošní rok patří v počtu filmových trháků k velmi zdařilým. V kině se objeví pokračování legendárního King Konga a dalším dílem překvapil i film Rychle a zběsile. Na filmových plátnech se ale ukáže i kapitán Jack Sparrow nebo bájná Mumie. Zážitek z filmu však nemusí začínat a končit v kině. V následujícím článku přinášíme několik tipů na dovolenou, během které můžete na vlastní kůži poznat místa, jež se v hollywoodských trhácích objevila.

Pálící slunce a písečné duny z filmu Mumie vás čekají v Namibii

Poušť Namib je údajně nejstarší pouští na světě a dodnes je opředená mnoha tajemstvími. Není tedy divu, že si oblast pro své natáčení zvolili i producenti pokračování filmové série o záhadné Mumii. Celá oblast je domovem divokých koní, jejichž původ je v této pustině záhadou. Uprostřed ničeho se jako fata morgána vynoří městečko Kolmanskop, místo, které patřilo za časů diamantové horečky k těm nejhonosnějším, dnes je však přezdíváno městem duchů. 

Další z legendárních pouští je Kalahari, která nabízí jedinečné západy slunce. Pohled na exotické rostliny i zvířata si užijete v přírodním safari parku Kgalagadi Transfrontier. Volně se tu pohybují roztomilé žirafy, ale i predátoři, jako je lev nebo gepard. Namibii v celé své kráse, včetně vulkanických oblastí, spatříte při vyhlídkových letech, kterých se v místě nabízí hned několik variant. Pokud si chcete půjčit auto a trasu si naplánovat sami, budete potřebovat český i mezinárodní řidičák. „Pro vstup do Namibie je vyžadován cestovní pas, jehož platnost musí být alespoň 6 měsíců po návratu z plánované cesty. Dále je nutné vízum, jež vydávají zastupitelské úřady Namibie v zahraničí, nelze ho proto zařídit na hraničních přechodech ani na letišti. Vzhledem k tomu, že nejbližší ambasáda Namibie se nachází ve Vídni, vyplatí se plánovat cestu s dostatečným předstihem,“ radí Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která nabízí zájezdy do mnoha exotických zemí.

Moře plné pokladů i písčité pláže nabízejí australské ostrovy

Po šestileté přestávce se letos do kin vrací divácky oblíbená série Pirátů z Karibiku. Děj dobrodružného filmu s podtitulem Salazarova pomsta se tentokrát odehrává v Austrálii, konkrétně nedaleko Queenslandu. Azurové moře, které ve filmu brázdí neohrožený kapitán Jack Sparrow, i překrásné písčité pláže si můžete užít na vlastní kůži. Ideální podmínky pro koupání i objevování podmořského světa nabízí například ostrov Hamilton Island. V místě je možné zapůjčit si jachtu a užít si plavbu po širém moři. Poklady, které místní bohaté moře ukrývá, pak můžete objevovat při potápění. Dobrodružnou atmosféru podtrhuje i velikost ostrova. Ten má rozlohu pouhých pět kilometrů čtverečních, na celém území ostrova Hamilton Island jsou navíc zakázaná normální auta. Na všechna zajímavá místa se však dostanete pohodlně po svých, využít můžete též místní hromadnou dopravu, která je zdarma.

Užijte si exotickou atmosféru Kuby z filmu Rychle a zběsile

Kuba je u režisérů akčních filmů velmi populární destinací. Místní hory křižované divokými silnicemi a železnicemi tak často tvoří pozadí nebezpečných filmových automobilových honiček. Kubu si pro své natáčení vybrali jako jednu z destinací také producenti filmu Rychle a zběsile 8. Prohlédnout si můžete ulice Havany i místní historické vozy a projít si všechna místa, kudy se prohnali barevní veteráni ve filmovém pouličním závodu. Při návštěvě Kuby vás zaujme především její rozmanitost a střet historie se současností. Zatímco stará část města skýtá pohled na nejkrásnější koloniální stavby, které jsou součástí Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, nová část města má parametry typické moderní metropole. Za návštěvu stojí náměstí Plaza Vieja z šestnáctého století, kde barokní stavby sousedí s domy inspirovanými Gaudího architekturou. Vynechat byste neměli ani návštěvu továrny na výrobu proslulých kubánských doutníků a rumu. Pro večerní procházku je pak ideální Malecón, osm kilometrů dlouhá pobřežní promenáda, jež získává tu správnou atmosféru právě k večeru.

Navštivte Ostrov lebek, kterému vládne děsivý Kong

Další z letošních filmových trháků nabízí zajímavý příběh dobrodruhů, kteří se vydávají na průzkum neznámého území a cestou narazí na tamního monstrózního vládce. Kromě napínavého příběhu je film jedinečný rovněž zobrazenou přírodou. Pokud i vás prostředí filmu Kong: Ostrov lebek zaujalo, vydejte se po stopách natáčení na havajský ostrov Kauai. Přestože se tu nachází nejdeštivější oblast na světě, hora Waialeale, je tento ostrov označován za jedno z nejkrásnějších míst světa. Tamní krajina se do zdejší podoby formovala dlouhých šest milionů let a vznikly tu tak sopky dosahující výšky našich Krkonoš. Na své si přijdou nejen milovníci nádherné přírody, ale i zapálení sportovci. První surfaři brázdili na svých prknech vlny právě tady a ideální podmínky pro vodní sporty jsou tu stále. „Hotely na pláži Coconut Beach leží ve vzdálenosti pouhých dvaceti minut od města Lihue. Nedaleko najdete i Coconut Market Place s množstvím obchůdků a restaurací. Na místě si lze půjčit auto a procestovat s ním krásy ostrova podle libosti,“ říká Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia. Navštívit se vyplatí Na Pali, oblast vodopádů, nebo slavný přístav Pearl Harbor. Největší dominantou ostrova je však kaňon Waimea se svojí délkou šestnáct kilometrů. Naskytne se vám z něj nádherný výhled do krajiny, kterou nehyzdí žádné výškové budovy. Na celém ostrově totiž platí zákaz staveb, které by byly vyšší než kokosová palma.


 

Lenka Romportlová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress