Hlavní stránka

Štefan Kuča

Seznam článků autora na www.ingema.net

Vychutnejte si léto v lázních a na horách. Nejlepší dovolená už není u moře, ale v Česku a na Sloven

29.06.2018

Jedna z nejdéle trvajících fází růstu světové ekonomiky se projeví v Česku, ale i na Slovensku nebývalým růstem spotřeby. Lidé si kupují na hypotéky předražené nemovitosti, elektroniku, ale naštěstí dopřejí i svému zdraví. Ještě nikdy nebylo na trhu tolik nabídek služeb lázeňských zařízení, welness hotelů, aquaparků, koupališť a také přírodních vodních ploch. Časy kdy se během léta tísnilo na Šíravě 200 000 východních Němců a během sezóny ji navštívilo až 1,2 milionu lidí, se už nikdy nevrátí. Dnes je výběr kde strávit léto nekonečný a problémem je jen dobře si vybrat. Česko a Slovensko patří mezi nejbezpečnější dovolenkové destinace a i to rozhodlo o tom, že v současnosti zaznamenávají turistický boom.

V diskusi 0 příspěvků Štefan Kuča

Lázně Luhačovice připravují řezbářské sympozium - Přijeďte si do Luhačovic pro originální lavičku

31.05.2018

Mimořádně oblíbenou kulturní akci v Luhačovicích je řezbářské sympozium, které se letos bude konat ve dnech 4. až 9. června. Sympózia se účastní Martin Bořuta, Martin Cigánek, Petr Krajíček, Zdeněk Matyáš  Jiří Hajda a Jiří Várblík. Téma pro letošní 6. ročník je "Vyber si svou lavičku!".

V diskusi 0 příspěvků Štefan Kuča

Už v neděli si můžete v Lázních Luhačovice připadat jako za první republiky

18.04.2018

Lázeňské město Luhačovice je rájem filmařů. Natáčely se zde filmy, seriály, dokumentární pořady a i samotní herci si je oblíbili a často je navštěvují, aby se zde léčili, nebo si odpočinuli. To, že si tvůrci pro natáčení často vybírají právě Luhačovice, svědčí o tom, že jsou nejen populární lázeňskou destinací, oblíbeným cílem jednodenní turistiky, relaxačních víkendových či wellness pobytů, ale s oblibou je vyhledávají právě filmaři pro zachovalou architekturu i atraktivní atmosféru s prvorepublikovou noblesou.

V diskusi 0 příspěvků Štefan Kuča

Cyklistický okruh spojující slovenská a polská lázeňská města

01.04.2018

Slovenské a polské pohraniční obce a města do konce roku propojí 230 km dlouhý cyklistický okruh pro všechny vyznavače cyklistiky a aktivního způsobu života. Projekt je z 85 % financován z Evropského fondu regionálního rozvoje a celkové náklady si vyžádají více než 5 mil. eur. Nový cyklistický okruh přispěje k dalšímu rozvoji turismu v regionu severovýchodního Slovenska. O projektu cyklistického okruhu, jehož realizace probíhá v souladu s harmonogramem, informoval ředitel Oblastní organizace cestovního ruchu (OOCR) "ŠARIŠ" - Bardejov Radomír Jančošek.

V diskusi 0 příspěvků Štefan Kuča

Panoramatické výhledy na Bardejov a okolí potěší turisty

22.12.2017

Rozhledna Bardejov Kamenná hora se dočkala obnovy. Novou atrakci pro turisty dokončují v těchto dnech mezi Bardejovskými lázněmi a městem Bardejov. Na kopci vyrůstá dřevěná rozhledna vysoká 9,6 m, ze které je vynikající výhled na město a okolní lesy.

V diskusi 0 příspěvků Štefan Kuča

Bardejov a Bardejovské lázně přilákaly více turistů než před rokem

18.09.2016

V souvislosti se složitou mezinárodní situací se změnily preference turistů a stále častěji místo zahraničních destinací navštěvují atraktivní místa Slovenska. Tento trend potvrzují i nejnovější výsledky Oblastní organizace cestovního ruchu (OOCR) "ŠARIŠ" - Bardejov za první pololetí tohoto roku. Návštěvnost regionu Bardejova a okolí vzrostla meziročně odhadem o pětinu. Nárůst turistů pocítili i dvě nejatraktivnější lokality horního Šariše - historické město Bardejov, které je zapsáno do seznamu Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO a jedny z nejkrásnějších a nejoblíbenějších lázní na Slovensku - Bardejovské lázně, a. s.

V diskusi 0 příspěvků Štefan Kuča

Novou atrakcí Bardejova je bronzová socha kata

20.08.2016

Bronzová socha kata v životní velikosti zatraktivňuje od 4. července 2016 Radniční náměstí historického města Bardejov, které je zapsáno do seznamu Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Socha pochází z restaurátorské a sochařské dílny otce a syna - Martina a Viktora Kutných, kteří ji i financovali spolu se sponzory a přispělo i město Bardejov.

V diskusi 0 příspěvků Štefan Kuča

Světoznámá Vincentka v průběhu dějin dobyla Vídeň i Čínu

07.08.2016

Když 29. listopadu 1780 zemřela ve Vídni císařovna (a česká královna) Marie Terezie, znalo již hlavní město Rakouska minerální vodu z Luhačovic. Právě od roku 1780 ji vozili luhačovičtí občané, zvaní vodáci, na vozech v sudech až do Vídně. Nevíme, zda zázračnou vodu z Luhačovic ochutnal některý z císařů a synů Marie Terezie, Josef II, či Leopold II. Víme však, že luhačovičtí občané položili základ mezinárodnímu věhlasu této minerálky, kterou dnes znají i Číňané.

V diskusi 0 příspěvků Štefan Kuča

Co se může nazývat Vincentkou?

12.10.2015

Luhačovice ve světě proslavila světoznámá Vincentka - minerální voda z přírodního léčivého zdroje vyvěrající v Lázních Luhačovice. V Luhačovicích však vyvěrá celkem až 16 minerálních pramenů různého minerálního složení a existují zde celkem tři prameny nazvané Vincentka. Jsou to Vincentka, Nová Vincentka a Vincentka 2.

V diskusi 0 příspěvků Štefan Kuča
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress