Hlavní stránka

Hana Dekojová

Seznam článků autora na www.ingema.net

Fés - nejstarší královské město

03.03.2019

Divoký Atlantik, palmy, orientální kuchyně, berberské trhy a staré medíny, ve kterých máte pocit, že se vracíte zpět do středověku. Maroko je čím dál oblíbenější a jako vysněnou destinaci jej uvádí stále více lidí. A není se čemu divit, jelikož tato severoafrická země má vskutku co nabídnout. Někteří jezdí na klasickou plážovou dovolenou, někteří se chtějí naučit surfovat na divokém atlantickém pobřeží a jiní míří na poznávací okruhy, kde skoro nikdy nechybí Sahara, berberské vodopády Ouzoud, trek v pohoří Vysoký Atlas a bájná města - a právě jedním z nich, které nemůžeme v žádném případě vynechat, je královské město Fés.

V diskusi 0 příspěvků Hana Dekojová

Ulice kočky, která loví ryby

26.03.2014

Města, kterými protéká řeka, jsou bezpochyby ta nejkrásnější. Nejinak tomu je v případě města nad Seinou - Paříže. Řeka Seina rozděluje Paříž na dvě části - na levou a pravou. A jak už to tak bývá, mezi oběma je jakási rivalita. Říká se, že na levém břehu Seiny leží ta opravdová Paříž, a že Latinská čtvrť je jejím srdcem. Ta je již od nepaměti centrem kultury a vzdělanosti, čtvrť přitahuje básníky a spisovatele. Dámy žijící v této části se oblékají elegantně, vkusně a umírněně, zatímco jejich protějšky z "pravého břehu" rády ukazují okázalé modely a drahé šperky.

V diskusi 0 příspěvků Hana Dekojová

Města Kulturního trojúhelníku

08.03.2013

Pokud jste Srí Lanku v minulosti již několikrát navštívili, troufám si tvrdit, že vaše další kroky budou spíše směřovat k bližšímu prozkoumání čajových plantáží a rozmanité přírody. Je-li to vaše první návštěva, existují místa, která byste určitě neměli během vašeho cestování vynechat. Mezi jedna z nich jednoznačně patří města Kulturního trojúhelníku. Čím jsou ale vlastně tak významná?

V diskusi 0 příspěvků Hana Dekojová

Eiffelova věž: milovaná i zatracovaná

16.02.2013

Paříž se může pyšnit řadou zajímavých míst, ale pouze jednou dominantou. Těžko říci, zda měl v roce 1886 Gustav Eiffel tušení, že návrh jeho kovové věže se stane jednou z nejdůležitějších staveb novodobé historie. Za jejím vznikem však nejprve stálo sté výročí Velké francouzské revoluce a také Světová výstava, která se u této příležitosti konala roku 1889. Tehdy se soutěže o národní dominantu zúčastnilo 107 projektů.

V diskusi 0 příspěvků Hana Dekojová
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress