Hlavní stránka

Tradiční podzimní cyklovýlet podél řeky Jizery

(15.09.2012)

Město Turnov, Sdružení Český ráj a Obec Svijany ve spolupráci s partnery pořádají v sobotu 22. září cyklovyjížďku s průvodcem nazvanou "Podél řeky za přírodou a historií".

Cyklojízda je určena všem milovníkům cykloturistiky, kteří chtějí navštívit zajímavá místa podél toku řeky Jizery a dozvědět se o aktuálním stavu projektu cyklostezky. Trasa je vhodná pro rekreační cyklisty i rodiny s dětmi.

Cyklojízda se koná u příležitosti kampaně Evropského týdne mobility pořádaného městem Turnov, která od 16. do 22. září nabídne bohatý program pro širokou veřejnost.

Evropský týden mobility 2012 v Turnově zahájí "Pohádková neděle na hradě Valdštejně" s výtvarnou dílnou (16.  9.), dále lekce správné chůze se speciálními holemi Nordic Walking (17. 9.) a jsou připraveny zajímavé besedy. Sbor hasičů města Turnova zve veřejnost na "Den otevřených dveří v hasičárně na Daliměřicích" (21. 9.). Evropský týden mobility bude ukončen v sobotu 22. září právě výletem na kolech a vycházkou se zahradním architektem Ing. Josefem Součkem na téma "Historie a současnost rohozeckého zámeckého parku".

Start samotné cyklovyjížďky je v sobotu 22. září v 10.00 hodin na náměstí Českého ráje v Turnově. Pro účastníky je připravena trasa Turnov - Dolánky - Bartošova pec - Jenišovice - Zámek Sychrov - Svijany - Turnov o délce 35 km.

V průběhu cyklojízdy účastníci navštíví zámek Sychrov, kde si prohlédnou unikátní výstavu "I král byl dítětem", která představuje život dětí ve šlechtických rodech. Jako jedni z prvních se projedou po nové 1. naučné stezce Svijany, která jim bude slavnostně představena zástupcem obce Svijany.

Letošní jízda navazuje na sérii úspěšných cyklojízd, pořádaných od roku 2007 Sdružením Český ráj a partnery v rámci projektu Greenway Jizera.

Cílem projektu Greenway Jizera je vybudovat páteřní cyklostezku podél toku řeky Jizery, která bude součástí tras pro různé druhy bezmotorové dopravy (pěší, vodní atd.). Cyklostezka se stane součástí evropské sítě bezpečných stezek Greenways. V České republice se tak připojí například ke Greenway Praha - Vídeň nebo Moravským vinařským stezkám.


 

Lucie Rakoušová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress