Hlavní stránka

Tváře jihu Indie

(30.08.2006)

Pokud přijedete do Indie poprvé, tak první dojem budete mít pravděpodobně podobný jako já - všude je ohromná spousta lidí z nichž, jak se zdá, na vás naprostá většina, slušně řečeno, nepřívětivě kouká. To je samozřejmě jen první dojem, který se velmi rychle ukáže jako naprostý omyl.

Když opomenu obchodníky, kteří to vzhledem k tomu, že se vám snaží něco prodat, mají jako součást pracovní náplně, tak většina lidí je velmi přátelská, a nesnaží se z vás nic vytěžit. Kdykoliv na chvilku zaváháte, nebo nebudete vědět kudy dál, vždy se najednou objeví někdo s radou či pomocnou rukou.

Počet obyvatel jižní Indie je přibližně 360 milionů a je tvořen pestrou paletou barev, etnik, jazyků a náboženství. Nejpočetněji zastoupenou náboženskou skupinou v Indii jsou hinduisté - 80,5%, muslimové 13,4 %, křesťané 2,3 %, síkhové 1,9 %, ostatní 1,9 %. A právě zde na jihu země ve státu Kerala žije většina z celkového počtu křesťanů.

Lidé jsou zde různí, ale vždy zajímaví. Muži mají téměř z 90% knír a většinou nosí košili a lungí (omotaná látka kolem pasu), jinak chodí naboso v pantoflích nebo úplně bosí. Ženy jsou krásné, nosí pestrobarevné sárí a jsou vždy velmi pečlivě upravené. Děti jsou naprosto úžasné. Když jdou do školy nebo jedou na výlet, bývají stejně jako ženy většinou pečlivě upravené a čistě oblečené, ale jinak určitě potkáte děti špinavé a ušmudlané, ale vždy se na vás budou smát a s největší pravděpodobností budou chtít "skúlpen" (propisovací tužku) nebo nějakou jinou drobnost.

Co se týče focení lidí, tak to je samostatná kapitola - je i není jednoduché. Indové se na rozdíl od jiných většinou velmi rádi fotí a tak pokud chcete zachytit zajímavý výraz obličeje musíte být velmi rychlí. V momentě, kdy si vybraný objekt všimne, že ho fotíte okamžitě změní přirozený výraz na zmrzlou pózu a je po momentce. Poměrně často se vám zde také stane, že vás někdo požádá, abyste ho vyfotil. Dotyčný samozřejmě "nasadí" nepřirozenou pózu a přestože vlastně ani neví, zda jste ho skutečně vyfotili, po cvaknutí závěrky velmi zdvořile poděkuje. Zde je určitě výhodou digitální fotoaparát, kdy nemusíte řešit, zda na  "zmrzlého" pózistu plýtvat filmové políčko a navíc si fotografovaný objekt získáte, když se následně uvidí na displeji. Možná se vám pak také snáze podaří získat přirozenější záběr.

Fotogalerie:


 

Petr Škarvan

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress