Hlavní stránka

Evropský festival čokolády v Portugalsku

(24.05.2002)

Milovníci čokolády pozor! Byla vyhlášena soutěž čokoládových receptů! Máte svůj osvědčený recept s čokoládou? Tak neváhejte a pošlete jej do portugalského Óbidos, kam bude začátkem listopadu pozváno 10 finalistů, aby své umění předvedlo před mezinárodní porotou.

Evropská soutěž receptů z čokolády se v letošním roce uskuteční poprvé a bude součástí Evropského festivalu čokolády. Jedná se o jedinečnou akci v Evropě, kterou se rozhodlo zorganizovat malé středověké městečko Óbidos, ležící necelých 100 km severně od Lisabonu.

Soutěže se může zúčastnit každý Evropan, profesionální cukrář či žena v domácnosti. Soutěží se pouze v orginálních receptech s čokoládou. Ty musí být zaslány do 1.9.2002 do 17 hodin e-mailem do Óbidos, kde je zhodnotí mezinárodní porota složená ze současných i bývalých ředitelů hotelů: George McNeill (Marriott Marquis, New York), Helmut Ziebell (Ritz, Lisabon) a Werner Matt (Vienna Plaza, Vídeň).

Recepty by měly vyjadřovat Vaši lásku k čokoládě v nejrůznějších formách: v dorty, biscuity, zmrzliny, koláče nebo jako hlavní jídlo. Pravidla jsou následující: recept musí mít čokoládu jako hlavní surovinu, musí být originální a obsahovat seznam všech surovin nezbytných na přípravu pro 4 osoby, včetně popisu postupu. Nezapomeňte uvést Vaše jméno, bydliště, telefon a e-mail. Vybraní finalisté budou vyrozuměni do 1.10.2002. Všechny zaslané recepty mohou být v budoucnu využity Evropským festivalem čokolády v Óbidos, Portugalsko.

Ve dnech 8.-10.11.2002 se historické Óbidos stane "Evropským městem čokolády". V rámci festivalu předvedou své umění profesionální cukráři, budou organizovány semináře a ochutnávky čokoládových palačinek. Uskuteční se i soutěž ve vytváření soch z čokolády. V ulicích města budou organizovány ochutnávky známých evropských výrobců čokolády.

10 vybraných finalistů soutěže bude pozváno do Óbidos, aby zde svůj recept připravili. Jejich náklady na cestu a pobyt budou hrazeny organizátory. Všichni finalisté se stanou V.I.P. hosty Evropského festivalu čokolády.

Během festivalu bude otevřeno Muzeum čokolády v Óbidos. Ředitel festivalu Sandy Lesberg doufá, že milovníci čokolády se budou v portugalském Óbidos scházet každým rokem.

Recepty zasílejte na adresu: europeanchocolatefestival@cm-obidos.pt
Pro více informací: www.europeanchocolatefestival.com
(informace v angličtině, francouzštině, španělštině a portugalštině)
O městečku Óbidos: www.cm-obidos.pt


 

Kateřina Kutnohorská

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress