Hlavní stránka

Jsme nejhorší hotel na světě…,

(21.11.2012)

Hosté se v Hans Brinker Budget Hotelu v Amsterdamu mohou ubytovat na vlastní nebezpečí. Hotel není zodpovědný za žádnou otravu jídlem, nervová zhroucení, smrtelná onemocnění, ztracené končetiny, ozáření či nákazu morem. Tak opravdu vítá svoje hosty tento "superhotel", který svojí pověst vystavěl na negativní reklamě.

Jeho majitelé v nizozemské metropoli se rozhodli, že využijí dlouhodobě špatné pověsti svého ubytovacího zařízení ve svůj prospěch. Před pár lety proto spustili reklamní kampaň, ve které se snažili vyzdvihnout všechna negativa, kterým se běžný zákazník hotelů snaží za každou cenu vyhnout.

Reklamní tažení pak vyvrcholilo vydáním knihy s titulem "Nejhorší hotel na světě". A světě div se, od té doby je stále obsazeno a mezi mladými cestovateli a batůžkáři patří k nejoblíbenějším. Celková kapacita tohoto ubytovacího zařízení je 127 pokojů s 511 lůžky.

Hotel funguje jako hostel, za lůžko v pokoji s několika palandami host zaplatí 25 eur (v přepočtu asi 630 Kč). Přitom hned na začátku dostane několik doporučení a varování typu: "Hůř už dopadnout nemůžete, ale my pro vás uděláme maximum!" nebo "Zlepšete si svůj imunitní systém, ubytujte se u nás v Hans Brinker!" Dál hotel příchozí upozorňuje, že asi lavička v parku by byla pro ně lepší!

Podle majitelů tohoto "zařízení" je ideální, když rovnou na začátku upozorní zájemce o ubytování na nedostatky, aby se předešlo vysokým očekáváním či pozdějším marným stížnostem. Návštěvníci se tak rovnou dozvědí, že nemají počítat s žádným prostorem, čerstvým vzduchem, velkou postelí, televizí ani bazénem.

V rámci "ekologického přístupu" je hostům zcela vážně doporučováno utírat se místo do ručníku do závěsů na oknech! Když neteče v koupelně teplá voda, argumentuje se tím, že se aspoň zbytečně nezatěžuje planeta spotřebou vody a energie. A nejlepším ekologickým výtahem že jsou strmé hotelové schody.

Horší už to být nemůže. Ale uděláme maximum (např. místo úklidu vystřihneme kus špinavého koberce).

Největší úspěch přitom sklízejí slogany typu: "Pokoje bez oken jsou již bohužel obsazené" a "Nyní jsou postele v každém pokoji!"
"Je to zajímavá zkušenost," uvedl manažer hotelu Tijmen Receveur pro zpravodajský server ABC News. "Většina našich hostů je příjemně překvapená, když k nám přijedou. Mají totiž rádi náš humor a sarkasmus a navíc očekávání mají de facto na nule," dodal.

Tak já raději na svých cestách bydlím v poněkud jiné kategorii, i když nemusí mít zrovna pět hvězdiček. Ale podobný "hotel" jsem v Amsterdamu "přežil" - jmenoval se Meeting Point na Warmoesstraat 14 - asi 2 minuty od Central Station Amsterdam (dorazil jsem až za tmy a od už tehdy zlodějské české CK jsem ho měl objednán /internet tehdy u nás ještě nefungoval/ a hledat něco jiného jsem vzhledem k nízké ceně a času ani nechtěl. Vždyť jako bývalý voják Varšavské smlouvy - na modrou knížku jsem se bohužel nezmohl - jsem byl na drsné podmínky už v přijímači v Žilině řádně vycvičen. A v kapitalistické cizině se nedalo podle PŠM ani nic lepšího očekávat). Naštěstí jsem se rána dočkal, dokonce sám v jedné posteli a ani jsem nezískal nějaká "milá malá zvířátka", i když v uvedeném "luxusu" jsem o jejich možném výskytu vůbec nepochyboval. A ani v Hans Brinker Budget Hotelu v Amsterdamu o nich nepochybuji. Tak pokud budete chtít zažít v Amsterdamu docela pěkný adrenalin, máte šanci.

Přeji dobrou noc.


 

Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress