Hlavní stránka

Mexiko - pohled do světa vyšší vrstvy

(24.05.2010)

Pozvání do Mexika jsme dostali od Renčiny kamarádky, která v Mexico City žije již několik let se svým mexickým přítelem. Náš mexický program pro nás byl dopředu naplánován a zorganizován, aniž bychom měli možnost něco výrazněji ovlivnit. Ale což, řekli jsme si. Tak se necháme překvapit. 

První dva dny trávíme vybalováním věcí po kubánské části expedice, poté odpočinkem a baštěním normálních jídel, ke kterým jsme se na Kubě nedostali. Hned první den nám naše hostitelka připravila výborné krůtí maso s bramborovým salátem. To byla ale bašta!!!

Odpočinek v luxusním extrému s Billem Clintonem

Protože jsou naši hostitelé z vyšší třídy, taková mexická smetánka trošku, vyrazili jsme sportovním Audi S-line do luxusního hotelu do Ixtapy na pacifické pobřeží. I když byl hotel nádherný, na základě nespokojenosti paní hostitelky měníme a odjíždíme do nejlepšího hotelu do Acapulca!

Hotel číslo 1 nevyhověl

Luxusní hotel Fairmont Princessa ve tvaru aztécké pyramidy už na první pohled budí silný obdiv. K tomu všemu všude v okolí desítky policistů a plně ozbrojených vojáků. Dozvídáme se, že v "našem" hotelu je dnes veliký sjezd bankéřů a mezi nimi nechybí ani mexický prezident či bývalý americký prezident Bill Clinton. Tak to je opravdu pecka. Kam jsme se to dostali. My, expediční cykloturisti, a teď takovýto komerční luxus…až se trošku stydíme a zároveň cítíme, že sem nepatříme. Ale byli jsme sem pozváni, tak si to musíme užít. 

Luxusní hotel Fairmont Princessa

Hotel to je fakt parádní, je tu úplně vše. Tak komfortní a nádherný pokoj jako v pohádce jsme snad ještě neviděli. 

Naše ložnice

A koupelna

A ty snídaně a večeře…stoly plné všeho možného … až je nám z toho smutno, jaké obžerství tihle zbohatlíci tady mají a příjemní dobrosrdeční lidé na Kubě nemají moc co jíst.

Acapulco

Pět dní v přepychu a luxusu plného obžerství trávíme povalováním se u hotelového bazénu, odpočíváním a také skákáním do vln pacifického oceánu. V hotelovém areálu kromě restaurací, posilovny, kaváren, obchodů atd. naleznete snad úplně vše, že ani nemusíte vylézat z komplexu. Jeden večer ale vyrážíme na chviličku do centra Acapulca a obdivujeme noční život tohoto vyhlášeného letoviska.

Hotelový bazén

Po pár dnech ale zjišťujeme, že tohle lenošení a nudný každodenní stereotyp není pro naše cestovatelské povahy a opravdu nechápeme, jak to někoho může bavit žít v tomto umělém světě.

Noční luxus


 

Martin Stiller
www.cyklocestovani.cz

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress