Hlavní stránka

Americké WOW, REALLY?

(23.05.2009)

Každý národ má něco do sebe. A vždycky se zdůrazňují spíše věci, které jsou ostatním pro smích. Například Češi jsou v tomto směru charakterističtí bílými ponožkami v sandálech a ledvinkou kolem pasu.

Američané pro mě znamenají lidi, kteří jsou ze všeho přenadšení (tzv. over-excited) a jakákoli s prominutím ptákovina je pro ně úžasná, tady "WOW!". Snad nejvíce ze všech "WOW", jaké jsem kdy slyšela, mě rozesmálo toto.

Ráno, když jsem se měla přidat ke skupině amerických studentů na výlet do Cidade Velha na Kapverdech, byl celý ostrov Santiago jakoby obalen prachem a pískem a jako skoro každý den foukal silný vítr. Bylo mi vysvětleno, že písek, který se tady víří vzduchem, není jen zdejší, ale vítr ho sem vane až ze Sahary, z afrického kontinentu vzdáleného 600 km odsud. Tomu není těžké uvěřit vzhledem k tomu, že v minulosti pustošily už tak chudé Kapverdy kobylky dováté sem také z kontinentu.

Konstantin, v dobrém rozpoložení, však přišel s nápadem nové ekologické dopravy na ostrovy. Bylo by fajn, kdyby člověk mohl někde v Mauritánii osedlat velblouda a silný vítr by ho donesl, stejně jako písek, až na Santiago. O tuto myšlenku se podělil i s Američany. Vyložil jim ji však ne jako nápad, ale jako prostý fakt. A jejich reakace? - "WOW, REALLY?"

Od té doby se všech nově příchozích ptáme, zda přiletěli starou nudnou cestou z Lisabonu nebo využili nové adrenalinové dopravy z Mauritánie. A co vy? Doletíte také?


 

Klára Lakomá

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress