Hlavní stránka

Bělorusko

Anglický název: Belarus, leží na kontinentu 'Evropa'
 

Další informace o státě 'Bělorusko' na www.ingema.net

 

Mirský hrad

12.08.2021

Asi nebude v Bělorusku místo, kde je možné se tak blízce setkat s hrdinnou historií rytířů Velkoknížectví litevského (VKL), později Republiky obou národů (Rzeczpospolita) a Ruského impéria v tak původním dobře zachovalém stavu.

V diskusi 0 příspěvků Ivan Farský
Zeměpisné sdružení

Zajímavosti Běloruska

03.05.2020

Pokud se probíráme katalogy cestovních kanceláří, nacházíme v posledních několika málo letech i trasy do Běloruska. O této zemi u nás příliš veřejných informací není, s výjimkou politických, někdy jen úzce zaměřených. Proto je docela zajímavé se do této země podívat. Na první pohled by se zdálo, že tato země má jen velmi málo předpokladů pro rozvoj cestovního ruchu. Proto stojí za to se tam podívat a udělat si vlastní názor.

V diskusi 0 příspěvků Ivan Farský
Zeměpisné sdružení

Zajímavosti cesty z Minsku do Vilniusu

01.12.2017

Vyjedeme z centra Minsku a dostaneme se na jeho okraj tvořený novou moderní zástavbou. Klasické výškové domy asi moc nezaujmou, avšak parkové úpravy zajímavé jsou. V Minsku se současně se sídlišti zakládají i velké parky. Mineme tedy některé z nich (Pavlovův, Dvorytskyj apod.). Jsou to plochy lesa, volných nebo vodních ploch. Celkem rychle se dostaneme k okružní magistrále a zde se nevydáme přímo k litevské hranici, nýbrž si uděláme menší zajížďku ke dvěma místům, která jsou zanesena v Seznamu světového dědictví UNESCO.

V diskusi 0 příspěvků Iva Bryndová

Postřehy z Minsku

24.09.2017

I když v současné době není Bělorusko cílem mnoha turistů, přesto se v nabídce cestovních kanceláří tato země, sice skromně, avšak přesto, objevuje. Kdo tuto zemi navštívil před časem, či pár let po rozpadu Svazu, pak dnes ji asi nepozná. Již několik let probíhá mohutná obnova a nejde jen o hlavní město či pár vybraných středisek. Bělorusko vsadilo také na rozvoj cestovního ruchu a má co nabídnout. Už to není ten klasický Inturist, známý z minulosti.

V diskusi 0 příspěvků Iva Bryndová

Autem do Ruska přes Bělorusko aneb za hranice netušených nemožností

04.01.2000

Cestování autem má proti hromadné přepravě vedle jistých nevýhod také řadu předností a mnozí z nás mu rádi dávají přednost. Únavné řízení a dlouhodobé soustředění na provoz, občasné bloudění a nemilá překvapení formou poruch či překážek na cestě jsou s úrokem vyváženy volností pohybu, nezávislosti na jízdních řádech, dopravou "od domu k domu" a možností neplánovaných zastávek na sympatických místech či přesně ve chvílích akutní potřeby.

V diskusi 0 příspěvků Zdeněk Ďuriš
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress