Hlavní stránka

V Prosiměřicích se připravuje 16. Mezinárodní setkání cestovatelů.

(09.07.2003)

Od roku 1988 pořádá Klub cestovatelů Hanzelky a Zikmunda GLOBE Prosiměřice, mimo jiných aktivit, pravidelná dvoudenní setkání turistů a cestovatelů vždy poslední víkend v říjnu v Prosiměřicích u Znojma. V  Kulturním domě ve třech přednáškových blocích v sobotu a v neděli, představí cestovatelské veřejnosti na 18 špičkových cestovatelů své diapozitivy z těch nejzajímavějších míst světa s osobním komentářem.

Klub cestovatelů Hanzelky a Zikmunda GLOBE Prosiměřice ve spolupráci s Obecním úřadem v Prosiměřicích u Znojma pod patronací Českého klubu cestovatelů zve cestovatele a zájemce o cestování na 16. Mezinárodní setkání cestovatelů CESTY 2003 (Motto: 50. výročí zdolání vrcholu Mt. Everestu).

Přednášky zařazené do ústředního tématu vyjádřeného mottem jsou vždy většinou ve druhém, tedy v sobotním odpoledním bloku. Přijíždí k nám cestovatelé zvučných jmen, ale i začínající, profesionálové i amatéři různých oborů a zájmů – od přírodovědců, horolezců, sportovců, vědeckých pracovníků, mořeplavců, cykloturistů, geografů, novinářů, fotografů, filmařů, spisovatelů, dobrodruhů, znalců architektury, umění, historie, etnografie po prosté zájemce o geografii, poznávání lidí, zemí, kultury, náboženství, přírody a cestování. Přijíždějí přátelé cestování a turistiky nejen z ČR, ale i ze zahraničí jako například ze Slovenska, USA, Rakouska, Švýcarska atd.

Při přátelském posezení v sobotu večer u sklenky místních vín se pokračuje ve volné zábavě, ale i v  přednášení, semináři (letos o situaci na Blízkém východě - arabista doc. Mendel z Orient. ústavu ČAV), promítání videofilmů a diapozitivů těch cestovatelů, kteří se nedostali do hlavního programu. Navazují se zde přátelské kontakty, vznikají nové plány, expedice, předávají se zkušenosti. Součástí jsou doprovodné akce: výstavy fotografií, etnografických předmětů, prodej cestopisné literatury, map, průvodců, klubový fotoarchiv, autogramiáda autorů cestopisů, udělování a předávání čestného členství cestovatelským osobnostem atd.. Setkání se těší značné pozornosti široké cestovatelské veřejnosti.

Na závěr setkání se udělují ceny za nejlepší přednášku setkání. Cena Cestovatelů Hanzelky a Zikmunda GLOBE, Cena WORLD HERITAGE, Cena magazínu KOKTEJL, Cena za divácky nejpoutavější přednášku. Tradičně je předává legendární cestovatel ing. M. Zikmund, zástupci redakce cestopisného magazínu KOKTEJL, K c H+Z GLOBE a Českého klubu cestovatelů.

Program setkání CESTY 2003 bude rozesílán v rámci klubového zpravodaje Speciál GLOBE koncem září všem účastníků z minulých dvou let, ostatním zájemcům e-mailovou poštou či na našich www stránkách. Bližší informace včetně programu na kontaktní adrese nebo na internetu: http://globe.euweb.cz

Účastnický poplatek na setkání CESTY 2003 činí 250,- Kč (ubytování v tělocvičně, pronájmy, sborník, tiskoviny, honoráře, členství v klubu atd.) a vstupné pro ostatní běžné návštěvníky je na každý blok 70,- tj. v sobotu až 140,- a v neděli 70.-(navíc v ceně je vždy sborník zdarma). Účastnický poplatek s rezervací ubytování (lůžko v turistické ubytovně ) lze zaslat kdykoliv předem, jinak se vše platí na místě. Mládež do 15 let, místní důchodci zdarma, studenti do 26 let po předložení dokladu o studiu 10% sleva!

Nabídky přednášek přijímáme do15. července 2003. Neváhejte a pište! (Délka přednášky je maximálně 35 minut a je honorovaná 350,- Kč.)

Činnost klubu v roce 2003 podporují: Pivovar HOSTAN, redakce časopisu KOKTEJL, redakce časopisu TURISTA, Vinné sklepy Lechovice, Znovín Šatov, INGEMA – wwww.ingema.net, J. Líbal - Horní Dunajovice, Jihomoravské museum Znojmo, ZŠ Prosiměřice, OÚ Prosiměřice a partner setkání Český klub cestovatelů.

Kontaktní adresa: K c H + Z GLOBE Prosiměřice , 671 61 Prosiměřice 162 ( 149 )
Ing. Hladík – telefon: 515271297, http://hladik.euweb.cz e–mail: hladikglobe@post.cz
Mgr. Polák – telefon: mobil: 0723472144 polakglobe@post.cz


 

Jaroslav Hladík
Klub cestovatelů Hanzelky a Zikmunda Globe Prosiměřice

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress