Hlavní stránka

Rodiče s dětmi chtějí vyžití přímo u hotelu. Kam zamířit za tou nejlepší rodinnou dovolenou?

(20.07.2019)

Letní dovolená je pro řadu českých rodin událostí, na kterou se těší celý rok a chtějí si ji tak náležitě užít. Dle dat cestovní agentury Invia rodiny s dětmi nejčastěji poptávají pobyty v Turecku, Egyptě, Řecku a Bulharsku. Preferují all inclusive stravování a ubytování v hotelech s dobrým zázemím pro děti. Poptávané jsou tak hlavně resorty s dětskými bazény se skluzavkami, tobogány a dalšími atrakcemi či pestrou nabídkou sportovních aktivit. Velmi oblíbené jsou také klubové hotely, které během hlavní sezóny zajišťují animační programy pro děti v češtině nebo slovenštině.

Rodiny s dětmi tradičně tvoří silný podíl cestovatelů vyrážejících na letní dovolenou. Dle aktuálních dat zaujímají zhruba 60 až 70procentní podíl všech klientů, kteří si zakoupili dovolenou u cestovní agentury Invia. „Nejoblíbenější je Turecko a Egypt, z evropských zemí pak Řecko a Bulharsko. Všechny tyto destinace jsou cenově dostupné, bezpečné, poskytují velmi kvalitní služby a cesta letadlem navíc netrvá příliš dlouho. Tamní hotely nabízejí atraktivní možnosti vyžití pro děti, především pak, pokud patří mezi takzvané klubové hotely. Ty jsou pro dovolenou s dětmi ideální,“ informuje Andrea Řezníčková, tisková mluvčí cestovní agentury Invia.

„Rodiny nejčastěji poptávají letecké pobyty s all inclusive stravováním. Před apartmány obvykle dávají přednost ubytování v hotelu, jehož součástí jsou bazény s tobogány, hřiště či dětské kluby. Zvláště, pokud jsou děti malé, upřednostňují pro ně rodiče vyžití přímo v hotelu a jeho nejbližším okolí, na výlety se příliš nevydávají,“ dodává Andrea Řezníčková.

Zlatavé pláže Turecké riviéry

Aktuální hvězdou mezi rodinnými dovolenými jsou pobyty v Turecku. Rodiny vyhledávají zejména atraktivní lokality na Turecké riviéře. Ta láká na zlatavé písčité pláže, pozvolný vstup do moře s příjemně teplou vodou, perfektní plážový servis a kvalitní hotelové resorty. Oblibě napomáhá také příznivá cena zájezdů a krátká doba letu jen kolem 3 hodin. Z hotelů je nejoblíbenější například pětihvězdičkový hotelový komplex Ali Bey Club Manavgat. Hotel leží přímo u písčito-oblázkové pláže a obklopuje jej nádherná zahrada plná palem a osvěžujících fontán, v níž se budete cítit jako v oáze. Děti se mohou vyřádit přímo v hotelovém aquaparku s dětskými bazény plnými atrakcí a skluzavek, pro batolata pak slouží písečný bazén. Sportovní vyžití pro ratolesti zajišťuje dětské hřiště nebo dětské tenisové kurty a další sportoviště, kde si mohou vyzkoušet třeba vodní gymnastiku či lukostřelbu. Samozřejmostí je bohatý animační program, který v letní sezóně probíhá i v češtině. 

Karibský zážitek v Egyptě

Mezi ideální destinace pro rodinnou dovolenou patří také Egypt. Letadlem se sem dostanete za zhruba 4 hodiny, což by zejména v případě nočních letů měly bez potíží zvládnout i menší děti. Zájezdy jsou cenově dostupné a místní letoviska se mohou pochlubit velmi kvalitními službami. Vyzkoušejte například čtyřhvězdičkový hotel Carribean World v oblasti Soma Bay asi 45 km od populárního letoviska Hurghady. Hotelový komplex postavený v karibském stylu se rozkládá v klidném prostředí, obklopen krásnou udržovanou zahradou a těsně u nádherné písčité pláže s pozvolným vstupem do moře. Součástí komplexu jsou tři bazény, dětský bazén se skluzavkami a tobogánem, dětské hřiště i řada sportovních hřišť, kde se děti mohou zabavit stolním tenisem, plážovým volejbalem a fotbalem, vodním pólem či basketbalem. Za příplatek pak lze využít rovněž služeb potápěčského nebo windsurfingového centra.

S Řeckem chybu neuděláte

Dlouhodobé oblibě se mezi cestovateli všech kategorií těší také řecké ostrovy, zvláště pak největší a nejnavštěvovanější Kréta. Ta oslní krásnými písčitými plážemi, průzračným teplým mořem a skvělým zázemím. Letecky se sem dopravíte za zhruba 2 a půl hodiny, což v pohodě zvládnete i s batolaty. Ubytovat se můžete v řadě klubových hotelů, které jsou pro rodinnou dovolenou přímo stvořené. Zamíříte-li na jižní pobřeží, kde jsou oproti zbytku ostrova nejpříznivější ceny, navštivte třeba čtyřhvězdičkový hotel Petra Mare ležící jen 800 m od centra nejjižnějšího města Evropy Ierapetra. Hotel leží přímo u krásné dlouhé pláže Long Beach s černým pískem, kterou lemují bary, taverny a obchůdky. Pro děti hotel nabízí dětský bazén se skluzavkami a pirátskou lodí, dětské hřiště a hernu, na pláži si pak za poplatek mohou vyzkoušet řadu vodních sportů.

Bulharsko plné prosluněných pláží i zábavy

Délka letu kolem dvou hodin, dlouhé písčité pláže, průzračné moře, velmi příznivá cena i skvělé možnosti, jak zabavit celou rodinu. To vše vám nabízí Bulharsko, zvlášť, když zamíříte na populární Slunečné pobřeží. To sice tepe poněkud rušnějším životem, zato však nabízí moderní zázemí s pestrou škálou aktivit. Z klidnějších lokalit lze doporučit například čtyřhvězdičkový hotel DAS Club Sunny Beach ležící půl kilometru od centra města a asi 150 metrů od krásné široké pláže s vyhlášenou promenádou. Děti můžete bez obav nechat řádit v dětském bazénu se skluzavkami či na dětském hřišti a množství sportovišť. S většími ratolestmi si můžete na pláži za poplatek vyzkoušet třeba šnorchlování, windsurfing, vodní lyžování nebo jízdu na šlapadlech. K malým výletům po okolí lze využít turistický vláček, děti jistě nadchne i vyjížďka koňským spřežením.


 

Markéta Faltysová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress