Hlavní stránka

Pěšky nebo na kole, Májové putování okolím Modrých hor nabízí celodenní vyžití

(11.05.2015)

V sobotu 16. května proběhne v okolí Velkých Pavlovic sportovně kulturní akce s názvem Májové putování okolím Modrých hor. Pro cyklisty, ale i pěší turisty, bude připraveno několik různě náročných okruhů po vinicích i vinařstvích v okolí. Veškeré trasy uvedou návštěvníky do atmosféry jarních vinic s možností ochutnávek vín i místních specialit.

Hlavní a doprovodný program nabízí kromě zajímavých cen i kulturní a gastronomický zážitek. Večerní program pak láká na hudební vystoupení na rozhledně Slunečná nebo na tradiční Košt vín v Němčičkách. Akce je součástí seriálu výletů Krajem vína, který organizuje Nadace Partnerství již čtvrtým rokem.

Májové putování okolím Modrých hor vybízí k návštěvě jednoho z nejkrásnějších vinařských regionů na jižní Moravě. Své vyžití zde najdou sportovci, ale i rodiny s dětmi, pro které bude připraven zajímavý doprovodný program. "Zájemci o výlet se nemusí dopředu hlásit. Registrace bude probíhat ve Velkých Pavlovicích v Ekocentru Trkmanka od 9 do 11 hodin. V ceně startovního poplatku, který činí 110 Kč, je zahrnuta sklenička s nosičkou, cyklopas s mapou tras a razítkovacích míst a doprovodný kulturní program v cíli výletu," říká organizátorka akce Eva Kvapilová z Nadace Partnerství. 

Pro účastníky jsou připraveny 3 trasy. Výletníci z řad cyklistů si mohou vybrat kratší trať v délce 22 km, nebo náročnější trasu v délce 45 km. Pro pěší je připravena trasa ve vzdálenosti 20 km, kterou si však mohou zkrátit autobusem nebo vlakem. Na všech trasách se nacházejí zastávky ve vinných sklepech a na dalších zajímavých místech, kde lze ochutnat lokální výrobky. Své brány otevře například Bylinkový ráj Sonnentor v Čejkovicích nebo muzeum v Kobylí, kde bude krajové speciality "U tetiček" nabízet obsluha v tradičních krojích. Každá zastávka bude k dispozici přibližně 3 hodiny, proto si účastníci výletu mohou zvolit tempo, které jim bude vyhovovat.

V cíli čeká na všechny zájemce doprovodná akce s Českým rozhlasem, která startuje již ve 14 hodin. V rámci kulinářského a folklórního programu diváci zhlédnou soutěž O nejlepší koláč z Modrých hor, kterou doprovodí tradiční cimbálová muzika. Chybět nebude ani losování o atraktivní ceny v podobě vína z regionu, cyklodoplňků nebo dovolené. Organizátoři si připravili také večerní program na rozhledně Slunečná nebo tradiční Košt vín v nedalekých Němčičkách.


 

Zdeňka Prokopová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress