Hlavní stránka

Norský Kirkenes se probouzí

(10.08.2013)

Až dosud dřímající městečko Kirkenes (založeno roku 1875), se 3 444 obyv. v roce 2012, ležící v nejseverovýchodnější části Norska, se chystá na velkou změnu. Tající led v posledních letech otevírá čím dál více takzvanou severní mořskou cestu podél arktického pobřeží Ruska. Zatím ji na cestě do Asie využívají jen desítky lodí. V brzké budoucnosti má doprava v této části vzrůst až na padesátinásobek.

Severní trasa dopravu výrazně zkrátí i zlevní. Měla by při cestě mezi Yokohamou a Hamburgem ušetřit čtyřicet procent času a dvacet procent nákladů.

Znak Kirkenes

Znak Kirkenes

V roce 2012 dosáhl rozsah ledové plochy vůbec nejnižší zaznamenané úrovně. Díky tomu využilo podle ruského provozovatele ledoborců novou trasu už 46 lodí. To je značný nárůst ve srovnání s rokem 2010. Tehdy tudy projely jen čtyři!

Kirkenes

Trasa se otevírá rychleji, než se dosud předpokládalo. Zatím je severní cesta bez ledu 44 dní v roce. Za deset až patnáct let to může být až 135 dní. Neexistuje prozatím žádná přesná předpověď, kdy se trasa bude moci plně otevřít. Provoz je dosud zanedbatelný v porovnání s jinými námořními trasami z Evropy do Asie. Panamským průplavem propluje ročně 15 000 lodí a Suezským dokonce 19 000. Budoucnost ale vypadá slibně. Množství zboží přepravovaného severní cestou v následujících letech ale pravděpodobně prudce vzroste (z v roce 2012 1,26 milionu tun na 50 milionů tun v roce 2020).

Kirkenes

V plánu je také otevření logistické centrály o velikosti dvou set fotbalových hřišť v nedalekém fjordu, který díky teplému Golfskému proudu po celý rok nezamrzá.

Kirkenes

Přístav u Kirkenes má výhodnou polohu. Je to sem devět dní cesty jak z Pacifiku, tak ze Středozemí. Navíc se nachází blízko arktických zásob ropy a plynu i dolů v severním Švédsku a Finsku.

Kirkenes

Na novou dopravní cestu spoléhá i Čína. Zatímco v roce 2012 do oblasti poprvé vyrazil čínský ledoborec, druhá největší ekonomika na světě chce už v létě 2013 severní cestou zavést komerční nákladní lodní dopravu. Do roku 2020 by trasu mělo využívat mezi 5-15 procenty čínského mezinárodního obchodu. To cituje agentura ředitele Polárního výzkumného ústavu Janga Chuej-kenga.

Kirkenes

A aktivity ekonomického asijského obra je třeba brát vážně nejen na severu Evropy a Asie…


 

Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress