Hlavní stránka

TMR investuje další milióny eur do Tater a Špindlerova Mlýna

(20.06.2013)

Společnost Tatry Mountain Resort bude pokračovat v modernizaci tatranských lanovek. Ještě v roce 2013 bude vyměněna lanovka Start-Skalnaté pleso ve středisku Tatranská Lomnica. Současná čtyřmístná lanovka je totiž nevhodná do často nepříznivých povětrnostních podmínek. Proto jí nahradí patnáctimístná kabinka, která už funguje na Chopku-Jih, a je velmi odolná ve větru.

Lyžaři si kromě nové lanovky budou užívat i sjezdovky ve středisku Tatranská Lomnica. Trať Esíčka dostane moderní zasněžování a zábrany a totéž dostane i sjezdovka Bukova hora 2. Obnovena bude původní sjezdovka Generál 2.

V Nízkých Tatrách pak bude napojena sjezdovka Turistická na sjezdovku ve směru na Lúčky. Doplní jí i nová 6ti sedačková lanovka na severní straně Chopku. Rotunda na Chopku bude ikonickou stavbou roku a tvarově bude podobná té původní. V horní části rotundy nabídne střešní terasa výhled na Západní Tatry a Horehronie. Ve střední části budovy přibudou čtyři apartmány podobně jako na Lomnickém štítu s úžasným výhledem na okolní scenérii. Na místě zároveň vznikne nový nástupní bod do střediska s pokladnami, půjčovnou a občerstvením na svahu.

V Jasné vznikne kongresový sál s kapacitou 350 míst v hotelu Grand, šest nových horských chat na Zahrádkách v Nízkých Tatrách.

Na Skalnatém plese ve Vysokých Tatrách pak bude rozšířeno gastro zařízení. Hotel Srdiečko v Nízkých Tatrách přebuduje vstupní část recepce, lobby bar a wellness. V areálu Tatralandie vyroste adrenalinová atrakce Superfly se simulací volného pádu.

Počet návštěvníků ve středisku Jasná Nízké Tatry, kam zejména směřovaly investice v minulých letech, se v roce 2012 zvýšil o 105 tisíc.

Po více než 144 milionech eur (cca 3,7 miliardy Kč), které do konce roku 2012 proinvestovala společnost TMR (vlastní také lyžařská zařízení ve Špindlerově Mlýně) do svých středisek, dá na rozvoj Tater dalších 45 milionů eur (1,1 miliardy Kč).

Téměř pět milionů eur (130 milionů Kč) bude pak TMR investovat do rozvoje českého Špindlerova Mlýna. Peníze půjdou na rozvoj doplňkových služeb, tj. na výstavbu půjčovny sportovních výstrojí, gastro provozů, obchodů a lyžařských škol.


 

Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress