Hlavní stránka

Korejská republika připravuje výstavbu superměsta Eightcity

(19.03.2013)

Projekt nového města 21. století vypadá jako nějaká architektonická extravagance z Dubaje nebo jako scéna z Hvězdných válek. Nové město, jehož hlavním cílem je přilákat do země další turisty, má přijít na závratných 290 miliard amerických dolarů, tedy asi 5,7 bilionů Kč.

Nové super město by mělo vyrůst poblíž přístavu Inčchon na ostrovech Yonguy-Muui, nedaleko od mezinárodního letiště Inčchon (ICN), asi 28 kilometrů západně od hlavního města Soulu. Gigantický komplex, který se má rozkládat na ploše přibližně 80 km², budou tvořit luxusní hotely, přepychové apartmány, kasina, tematické parky, nákupní centra, koncertní síně a snad i supermoderní okruh pro F1.

Republika Korea doufá, že nový megakomplex přiláká do země nejen návštěvníky ze sousedního Japonska i některé z 5,7 milionů cestujících z letiště Inčchon, ale především čínské turisty ze střední a vyšší třídy, kteří stále více utrácejí své peníze za cestování a zábavu. Právě kvůli nim má mít město tvar osmičky, což je v sousední Číně šťastné číslo znamenající hojnost nebo nekonečno. I z toho důvodu dostalo nové město název Eightcity, napsal list South China Morning Post.

Součástí projektu má být také unikátní promenáda dlouhá 3,3 kilometru, široká 880 metrů a vysoká 200 metrů. Kilometry dlouhé obvody osmičkových kruhů pak mají obkružovat budovy trubkového tvaru.

Prý to bude jedno z nejpřitažlivějších měst světa, které na jednom místě nabídne kreativitu Dubaje, zábavu a kasina ve stylu Las Vegas a Macaa i nákupní centra a finanční instituce na úrovni Singapuru a Hongkongu. Prostě bomba.

Plánuje se, že město vyroste do roku 2030 a financovat by ho mělo město Inčchon a také zahraniční investoři. Hlavní developer má prozatím na počáteční rozjezd k dispozici 2,8 miliardy USD od jihokorejských investorů a miliardu USD od britské developerské společnosti Sanbar. Tak Korejci, jděte do toho.


 

Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress