Hlavní stránka

Setkání cestovatelů v Prosiměřicích

(07.12.2012)

Na svém už 25. jubilejním setkání Cesty, které se koná každoročně v Prosiměřicích u Znojma, se sešli letos koncem podzimu cestovatelé a přátelé cestování a turistiky z České republiky i ze zahraničí. Podle vyjádření organizátorů byl letošní ročník tradičních setkání zároveň i posledním.

Činnost Klubu cestovatelů Hanzelky a Zikmunda GLOBE, který každoroční setkání pořádá, samozřejmě nekončí. Kromě přednáškové a publikační činnosti jsou to ještě další akce které pořádá ve spolupráci s místními i mezinárodními organizacemi.

Ing. Miroslav Zikmund v Prosiměřicích

Ing. Miroslav Zikmund v Prosiměřicích

Velkou oblibu si získalo například setkání Jurta, konané ve spolupráci s přáteli v Mongolsku a našimi předními mongolisty. Letošního posledního setkání CESTY 2012 v Prosíměřicích se zúčastnili členové klubu Globe z domova i ze zahraničí - Rakouska, Slovenska a Spojených států. Kromě mnoha zajímavých přednášek z cest, doprovázených promítáním snímků nebo filmů, absolvovali účastníci i ochutnávku vín ze znojemské oblasti a mohli si při neformálních besedách vyměnit své zkušenosti a poznatky z cest světem.

Největší zájem přitom byl samozřejmě o cestovatele Miroslava Zikmunda, který kromě besedování podepisoval své a Hanzelkovy cestopisy a dával k dobru perličky z cest i z doby, kdy oba cestovatelé po roce 1968 nesměli vůbec nebo mohli cestovat jen velmi omezeně. Poslední setkání, které s obětavými spolupracovníky připravili jako už tradičně cestovatelé Hladík a Polák z Prosiměric přišel pozdravit i prosiměřický starosta a účastníci obdrželi pamětní listy, které jim budou letošní sraz připomínat.


 

Vladimír Kříž
San Francisko, Jihlava

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress