Hlavní stránka

V českých městech se prý žije lépe než v moravských

(04.10.2012)

V Čechách se prý nejlépe žije ve městech na jihu, ve středu a na východě země, horší životní situace je v pohraničních oblastech severozápadu Čech. Také na Moravě jsou o něco lepší podmínky ve městech na jihu než na severu. Vyplývá to ze studie společnosti KPMG ČR, která analyzovala vybraná města podle podmínek pro život. Studie se zabývala obdobím let 2001-2011.

KPMG posuzovala politické klima, demografické a socioekonomické ukazatele, dopravní infrastrukturu, občanskou vybavenost i nabídku volnočasových aktivit. Do průzkumu bylo zahrnuto 30 měst z celé ČR.

Ze středně velkých měst s 20.000-50.000 obyvateli se celkovým vítězem a držitelem diamantového ocenění stalo město Písek. Zlatý pohár byl udělen městům Chrudim, Mladá Boleslav, Pelhřimov a Tábor. Stříbrné hodnocení získalo Blansko, Klatovy, Otrokovice, Přerov a Trutnov. Bronzové ocenění získala města Česká Lípa, Děčín, Chomutov, Krnov a Sokolov.

Absolutním vítězem mezi malými městy v kategorii 2000-6500 obyvatel se stala Hluboká nad Vltavou, která získala diamantové ohodnocení. Zlatý pohár byl udělen Hornímu Jelení, Mníšku pod Brdy, Nýrsku a Přibyslavi, stříbrný pak Bojkovicím, Nové Bystřici, Podbořanům, Strážnici, Železnému Brodu a bronzový pohár patří Broumovu, Hornímu Slavkovu, Kojetínu, Telči a Vítkovu.


 

Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress