Hlavní stránka

Cyklovýlet podél řeky Jizery

(11.09.2011)

Město Turnov a Sdružení Český ráj ve spolupráci s partnery pořádají v sobotu 17. září 2011 cyklovyjížďku s průvodcem nazvanou "Na Maloskalsko za zážitky".

Cyklojízda je určena všem milovníkům cykloturistiky, kteří chtějí navštívit zajímavá místa podél toku řeky Jizery a dozvědět se o aktuálním stavu projektu cyklostezky, jejíž stavba bude započata na podzim 2011. Nenáročná trasa je vhodná pro rekreační cyklisty i rodiny s dětmi.

Cyklojízda se koná u příležitosti Evropského týdne mobility pořádaného městem Turnov, který od 16. do 22. září nabídne bohatý program pro širokou veřejnost. Lidé se mohou těšit na vycházku podzimní přírodou Českého ráje s RNDr. Zdeňkem Mrkáčkem (18. září), která bude zakončená návštěvou hradu Valdštejna a varhanním koncertem v kapli sv. Jana Nepomuckého, lekci Nordik Walking pod vedením lektorů (19. září) a řadu dalších zajímavých přednášek a programů pod vedením Policie ČR, Sboru hasičů města Turnova, městské policie a dalších organizací.

Ve čtvrtek 22. září se uskuteční oslavy Evropského dne bez aut. Bude uzavřeno náměstí B. J. Horáčka (před KC Střelnice), kde budou k vidění různá vystoupení a prezentace (9:00 - 14.00 hodin).

Start samotné cyklovyjížďky je v sobotu 17. září ve 14.00 hodin na náměstí Českého ráje v Turnově. Pro účastníky je připravena nenáročná trasa Turnov - Dolánky - Rakousy - Malá Skála - Líšný - Malá Skála - Turnov o délce 25 km.

V Dolánkách si účastníci cyklojízdy budou moci vyzkoušet aktivity a atrakce pro celou rodinu, soutěže v pohybu na tradičních i netradičních bezmotorových dopravních prostředcích, jako jsou in-line brusle, skákací boty, trampolíny, koloběžky, Segway a další zajímavosti pod taktovkou společnosti Sundisk, s.r.o.

V Malé Skále navštíví kapli sv. Vavřince s výzdobou od malířů Vladimíra Komárka a Josefa Jíry. V Infoshopu Vejměnek - Infocentru Malá Skála bude pro dětské účastníky cyklojízdy připraven zmrzlinový pohár zdarma. Závěr cyklojízdy zakončí adrenalinový program ve Žluté plovárně, kde bude možné vyzkoušet si zdarma aquazorbing, lanovku přes řeku a za dobrých povětrnostních podmínek vystoupat v horkovzdušném balónu.


 

Hana Ledabylová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress