Hlavní stránka

Druhý Maloskalský jarmark je za dveřmi

(31.08.2011)

Také v letošním roce se občanskému sdružení MA.SKA - Maloskalsko podařilo uspořádat jarmark, který bude mít v Malé Skále své druhé narozeniny. Akce se uskuteční v sobotu 3. září od 10:00 v Kempu Ostrov přímo v srdci obce.

Letošní ročník přinese mnoho nového, ale idea zůstává stejná. Organizátoři si vybírají vystavovatele a prodejce velmi pečlivě. Klade se důraz na to, aby řemeslníci i umělci byli z okolí Malé Skály. Pokud jde o potraviny, pak se lze na jarmarku setkat zejména s místními pěstiteli a prodejci, což je též idea farmářských trhů, které MA.SKA - Maloskalsko pořádá v obci každý pátek odpoledne.

Na co se lze tedy v letošním roce na Maloskalském jarmarku těšit? V prvé řadě jde o takřka dvojnásobné množství prodejců a tedy rozšíření, celkové zpestření sortimentu. Přibudou další zajímavá regionální řemesla jako foukání skla nad kahanem a jeho další úprava, ruční tkaní a zpracování plsti či ovčí vlny, výroba svíček, dřevěných hraček, mýdlařství, košíkářství a mnoho dalších.

Oproti loňskému roku, kdy se hlavní program i přednášky konaly na jednom místě, bude pro přednášky a poradenství vyčleněn zvláštní stan s místy ke klidnému posezení a vyslechnutí zajímavých informací - o bylinkách, tradičních odrůdách a metodách pěstování ovoce, dozvíte se něco o celostní medicíně, homeopatii, permakultuře nebo ekostavbách.

Hlavnímu programu bude vévodit Hudba města Vídně nebo dudácká vystoupení sourozenců Dostálových, zatančí a zazpívají také místní děti. Dozvíte se zde od profesionálních moderátorů, kdo vyhrál v soutěži o nejlepší Maloskalskou marmeládu, který výrobek se líbil na jarmarku nejvíce a kdo měl štěstí v tombole. A nepřijdou zkrátka ani děti - soutěže, loutková pohádka, lanové centrum, projížďka na koních a spousta (zdravých) dobrot - to vše je přichystáno především pro ně. Vyznačte si v diáři sobotu 3. září tučně a vyrazte do Malé Skály!


 

Hana Ledabylová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress