Hlavní stránka

Albrecht z Valdštejna v Českém ráji 2011

(01.06.2011)

I v roce 2011 chce Sdružení Český ráj ve spolupráci s partnery pokračovat v rozvoji turistického produktu "Po stopách Albrechta z Valdštejna" řadou zajímavých aktivit.

V sobotu 4. června 2011 pořádá hrad Valdštejn ve spolupráci se Sdružením Český ráj a partnery akci pod názvem "Den s Albrechtem z Valdštejna na Valdštejně". Program na hradě Valdštejně bude zahájen v 11.00 hodin a jeho ukončení je plánováno na 16.00 hodin. Pro účastníky je připraven bohatý program. Děti budou hledat poklad Albrechta z Valdštejna a těšit se mohou na různé soutěže. Během dne na hrad zavítá samotný vévoda v doprovodu kněžny a svého sekretáře. Zájemci se budou moci účastnit audience u vévody a rovněž poutavého výkladu v rámci prohlídky hradu za jeho přítomnosti.

Akce volně navazuje na loňský hvězdicový pochod "Putování na Valdštejn", kterého se účastnilo na 300 turistů a cyklistů. Hlavním cílem je přiblížit osobnost tohoto významného vojevůdce široké veřejnosti a propagace hry "Po stopách Albrechta z Valdštejna".

Od ledna 2011 je k dispozici samostatný internetový portál produktu pod doménou www.albrechtzvaldstejna.cz. Zájemci zde najdou veškeré informace týkající se valdštejnské tématiky, včetně různých akcí, novinek a nabídky upomínkových předmětů. Garantem tohoto portálu je Sdružení Český ráj společně s městem Jičín. Web by měl mít nadregionální charakter. Postupně nabídne informace a aktuality i z dalších míst České republiky, která jsou spojena s touto osobností.

Sdružení Český ráj zároveň vydalo díky finančním prostředkům z evropských fondů česko-německý leták s názvem "Po stopách Albrechta z Valdštejna". Materiál poskytuje základní informaci o turistické nabídce spojené s odkazem Albrechta z Valdštejna. Leták obsahuje i přehlednou mapu míst, po kterých lze putovat v rámci hry. Zájemci ho získají na turistických informačních centrech a památkách zapojených do této hry a nebo v elektronické podobě. Ke stažení je na internetových stránkách www.albrechtzvaldstejna.cz. Současně s letákem bude zhotoven také propagační plakát formátu A3 se stejnou tematikou.


 

Hana Ledabylová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress