Hlavní stránka

Český ráj má nové internetové průvodce

(19.02.2011)

Sdružení Český ráj připravilo pro milovníky Českého ráje nové internetové stránky zaměřené na rodiny s dětmi, regionální výrobky pod značkou "Regionální produkt Český ráj", osobnost Albrechta z Valdštejna a turistickou nabídku v koridoru řeky Jizery pod hlavičkou Greenway Jizera.

K regionálnímu turistickému portálu www.cesky-raj.info tak přibyly čtyři nové tematické prezentace, věnující se hlavním turistickým produktům regionu. Stránky jsou aktuálně dostupné v české a polské jazykové mutaci, před zahájením turistické sezóny budou rozšířeny o německou jazykovou mutaci.

Stránky pod doménou www.ceskyrajdetem.cz jsou určeny všem, kdo se rádi toulají po Českém ráji v doprovodu dětí. Ti zde najdou pohádky a pověsti našeho regionu, postup jak hrát a soutěžit o zajímavé ceny v turistické hře Za pověstmi Českého ráje. Je pro ně připraven výběr tipů na výlety, aktivit a akcí, kde si na své přijde celá rodina. Postupně budou webové stránky doplněny o herní a interaktivní prvky.

Internetové stránky www.regionalniprodukt.cz jsou dobrým informačním zdrojem všem, kteří stále upřednostňují kvalitní domácí výrobky ať už tradiční potraviny, nebo řemeslné výrobky. Stránky obsahují informace o značce "Regionální produkt Český ráj" a jejích nositelích. Jsou zde tipy kde nakoupit regionální produkty, dále novinky a pozvánky od regionálních výrobců. Nechybí ani nabídka výtvarných tvůrčích dílen pro veřejnost.

Osobnost Albrechta z Valdštejna, jeho dobu a dílo mají za cíl přiblížit internetové stránky www.albrechtzvaldstejna.cz. Web by měl mít nadregionální charakter. Postupně nabídne informace a aktuality i z dalších míst České republiky, která jsou spojena s touto pro někoho stále kontroverzní osobností evropských dějin. Nedílnou součástí webu jsou informace a turistická nabídka v rámci motivační hry Po stopách Albrechta z Valdštejna.

Také internetové stránky www.greenway-jizera.cz nabídnou informace z více turistických regionů. Nabízí již nyní turistickou nabídku v koridoru řeky Jizery z Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Brzy přibude i nabídka ze středočeské turistické oblasti Polabí. Web má představit Jizeru jako přírodní koridor, řeku vhodnou pro vodácký sport, významnou nadregionální cyklotrasu Greenway Jizera i jako výchozí bod pro řadu pěších výletů. Na tomto místě budou prezentovány informace o stejnojmenném projektu a budování páteřní cyklostezky.


Všechny stránky využívají data ze Sdílené databáze turistických informací Libereckého kraje (datový sklad).

Výše uvedené internetové prezentace vznikly s podporou Evropského fondu regionální spolupráce prostřednictvím Euroregionu Nisa. Konkrétně se jedná o Fond malých projektů v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Cíl 3 ČR - Polsko 2007 - 2013.


 

Hana Ledabylová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress