Hlavní stránka

Přes drsnou Mohavskou poušť k Hoover Dam a Lake Mead

(25.11.2010)

Za Ivins překonáváme horský hřeben, opouštíme Utah, krátce svištíme Arizonou a vjíždíme do Nevady. To už jsme tedy na okraji Mohavské pouště, která je považována za jedno z nejteplejších a nejdrsnějších míst v Americe. 

Ze začátku šlapeme po dálnici. Cyklistům je zde vjezd povolen. Pak ale chceme jet po vedlejší cestě z Overtonu podél jezera Lake Mead, kde je krajina extrémně drsná, na trase nejsou téměř žádné osady a tak se musíme vybavit jídlem, dostatkem vody a hlavně vše rozplánovat, abychom se nedostali do komplikací.

Mohavská poušť

Mohavská poušť

Únava

Mohavská poušť nás totiž doslova zkouší. Teploty 45°C ve stínu, kde vlastně ale žádný stín není a kde musíme překonávat spoustu táhlých stoupání. Během nejnáročnějšího úseku jsme vypili dohromady 20 litrů vody za den, tedy 10 litrů na osobu. A paradoxem je to, že Renča za celý den nebyla vůbec na záchodě. Vše se vypařilo! Tahle poušť fakt byla extrém. 

Mohavská poušť

Mohavská poušť

Místní si nevymýšleli. Vedro opravdu hrozné, potíme se maximálně, je to tvrdé. Po 4 dnech dorážíme konečně na přehradu Hoover Dam, jejíž hráz je vysoká více než 300 m. 

Hoover Dam

Hoover Dam

Jedná se o neskutečné vodní dílo, která přitahuje statisíce turistů ročně z celého světa. Za zmínku stojí, že na stavbu této hráze bylo použito tolik betonu, jako by bylo třeba na stavbu dálnice z New Yorku do Los Angeles. V blízkosti Lake Mead trávíme ještě další den a zpestřujeme si ho ježděním po jezeře na kajacích.

Hoover Dam

Hoover Dam


 

Martin Stiller
www.cyklocestovani.cz

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress